TV K3

android aplikacija

instaliraj

Incko: Hitno rješavati ozbiljne socijalno-ekonomske probleme

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, u obraćanju Savjetu bezbjednosti UN, pozvao je buduće vlasti u BiH da hitno počnu rješavati ozbiljne socio-ekonomske probleme u zemlji, da se posvete vladavini zakona i borbi protiv korupcije, te da realizuju potrebne reforme da se deblokira napredak BiH prema EU i NATO.

Incko: Hitno rješavati ozbiljne socijalno-ekonomske probleme

Incko je ocijenio da je BiH “na silaznoj putanji od 2006. godine”, jer stranke, zvaničnici i institucije vlasti na raznim nivoima nisu adekvatno odgovorile na probleme u protekle četiri godine.

On smatra da “početak novog mandata nudi priliku za novi početak”, da mora doći do “fundamentalne promjene – da se interesi zemlje i njenih građana moraju staviti ispred interesa privilegovane političke klase”, saopšteno je iz OHR-a.

Incko je izrazio nadu da će političari u BiH iskoristiti priliku koju nudi njemačko-britanska inicijativa, kojoj OHR daje podršku kao “dobroj platformi za novi početak”.

On je osudio pozive na referendum o otcjepljenju koji dolaze od nekih političara, ističući da su takve riječi samo gubljenje vremena, jer Dejtonski mirovni sporazum ne dozvoljava entitetima da se otcijepe.

Incko je istakao da “budućnost nije u podjelama već u zajedništvu” i da će međunarodna zajednica, koja je opredijeljena za funkcionalnu i prosperitetnu BiH, dati podršku političkim snagama koje su voljne da podrže tu viziju.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.