TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Ilindanski pjesnički susreti” 8. i 9. avgusta

Tradicionalni "Ilindanski pjesnički susreti" biće održani u Derventi 8. i 9. avgusta, a očekuje se učešće pjesnika iz BiH, Srbije, Makedonije i Bugarske, najavila je član lokalnog Srpskog književnog kluba "Vihor" Vera Ratkovac.

“Ilindanski pjesnički susreti” 8. i 9. avgusta

U petak, 8. avgusta manifestacija će biti održana ispred centralnog spomen-obilježja u Derventi, a u subotu, 9. avgusta na rijeci Ukrini kod Žutog mosta.

“Ovogodišnji susret ima i humanitarni karakter, pozvali smo pjesnike da prilikom dolaska na susrete po mogućnosti donesu bar dvije knjige, u nastojanju da nakon toga poklonjene knjige doniramo bibliotekama u Doboju, Šamcu i Maglaju”, rekla je Ratkovac.

Na ovoj dvodnevnoj manifestaciji biće dodijeljene nagrade, a prema ocjeni žirija, koji su činili, Savko Pećić Pesa, Milorad Mišo Đurđević i Ivana Ratkovac, za najbolju pjesmu izabrana je “Reka”, autora Aćima Todorovića iz Vlasenice.

U izbor za nagradu ušli su pjesnici koji su se prijavili na konkurs “Prljača 2014”, a drugo mjesto dijele pjesme “Kad odem” autora Vere Ratkovac iz Dervente i “Ja nisam više tamo”, autora Slavice Kirovske Dabevske iz Tetova.

Treće mjesto dijele pjesma “Miljacka”, autora Biljane Kitić Kačar iz Prnjavora i “Tri rijeke”, autora Vitomira Stevanovića iz Doboja.

Nagrada za “Ukrinski vodeni cvijet” pripala je Dragici Grbić iz Višegrada za pjesmu “Rijeci Ukrini”, dok je najljepšu šaljivu pjesmu “Pecaroška igra” napisao Nedeljko Kovačević iz Prnjavora.

Odlukom žirija, a na prijedlog članova Srpskog književnog kluba “Vihor”, na ovogodišnjim susretima Povelja za doprinos radu i afirmaciji ovog kluba biće dodijeljena se Miloradu Miši Đurđeviću iz Dervente i Nedeljku M. Sančaninu iz Prnjavora.

Pohvaljeno je i 11 pristiglih pjesama, a sve pristigle, kao i pjesme članova i prijatelja “Vihora” biće odštampane u posebnom zborniku.

Komentarišite

Your email address will not be published.