TV K3

android aplikacija

instaliraj

Igrač silovao i primoravao omladince kluba na prostituciju?!

Igrač silovao i primoravao omladince kluba na prostituciju?!

Argentinski velikan River Plejt, odnosno neimenovan igrač kluba iz Buenos Airesa našao se pred ozbiljnim optužbama za podvođenje maloletnih lica.

Asocijacija za žrtve silovanja AVIVI predala je tužbu lokalnom tužiocu zbog slučajeva koji su se događali između 2004. i 2011. godine, posle izjave klupske lekarke koja je u međuvremenu dobila otkaz, pošto je otkrila svoja saznanja.

Kako je advokat Asocijacije Andres Bonisalsi preneo reči lekarke – dva dečaka starosti 15 i 16 godina navodno su seksualno napastvovana dok su stanovala u internatu Rivera, dok su zajedno sa devojkom koja je bila deo odbojkaške sekcije primoravani da se bave i prostitucijom od strane, u tom trenutku, devetnaestogodišnjeg prvotimca.

“Kako nam je doktorka rekla, sve kriminalne radnje događale su se van klupskih prostorija”, rekao je Bonisalsi, dok su iz Rivera istakli da su apsolutno spremni za saradnju i da će učiniti sve da se situacija što pre razreši.

Samo nekoliko dana kasnije, identičan scenario izašao je na površinu i iz Independijentea, još jednog velikog tamošnjeg kluba.

“Uvereni smo da je u pitanju mreža istih ljudi, kao i u River Plejtu, iako ostaje da vidimo šta će istraga pokazati”, dodao je advokat.

U međuvremenu, Uprava policije glavnog grada Argentine saopštila je da je uhapšeno šest osoba, a da je jedna od njih Martin Bustos – PR kluba i organizator turnira i gostovanja mlađih kategorija.

Komentarišite

Your email address will not be published.