Identifikovan napadač iz Pariza

Identifikovan napadač iz Pariza

Napadač koji je u centru Pariza jednog policajca ubio, a dvojicu ranio, je identifikovan, ali njegovo ime neće biti otkriveno dok istražitelji ne utvrde da li je imao saučesnike, izjavio je pariski tužilac Fransoa Molen.

“Identitet napadača je poznat i provjeren je. Neću ga otkriti jer je u toku istraga sa pretresima”, rekao je on novinarima.

Prema njegovim riječima, istražitelji žele da budu sigurni da li je imao saučesnike ili ne, prenosi Rojters.

Islamska država ranije je preuzela odgovornost za napad navodeći da je napadač Belgijanac Abu Jusef.

U razmjeni vatre u Parizu poginuo je jedan policajac, dok su dva teško ranjena, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Portparol francuskog MUP-a Pjer Anri Brande izjavio je sinoć da je još rano reći šta je bio motiv napada.

Francuski predsjednički kandidati, koji su učestvovali u televizijskoj debati u vrijeme kada se dogodio napad na policajce u Parizu, izrazili su solidarnost sa snagama reda nakon pucnjave, u kojoj je jedan policajaca ubiijen, a dvojica ranjena.

Francuski predsjednik Fransoa Oland ubijeđen je da okolnosti u vezi sa napadom na policajce u Parizu ukazuju na “teoristički čin”.

Francuski predsjednik obećao je “apsolutnu opreznost” u naredna dva dana, uoči predsjedničkih izbora u nedjelju, i odao poštu ubijenom i ranjenim policajcima, navodi AFP.

 

(agencije)

 

Komentarišite

Your email address will not be published.