TV K3

android aplikacija

instaliraj

Hrvati pozvali na blokadu ulica

Hrvati pozvali na blokadu ulica

Organizatori protestne akcije ”#ugasimotor” pozvali su danas sa zagrebačkog Markovog trga građane da se u što većem broju odazovu sutrašnjoj akciji blokiranja saobraćaja širom Hrvatske s ciljem da natjeraju vlast da smanji namete na cijenu goriva ispod devet kuna.

“Želimo da ukažemo vladi da imaju previsoke namete na gorivo. Znamo što ti nameti donose – veću cijenu goriva i pad standarda građana”, rekao je Vedran Franc iz građanske inicijative “Stop rastu cijena goriva”.

Organizatori su poručili vladi da ako ne reagiuje u roku od 14 dana, slijedi nova protestna akcija.

Poručuju da ovo posljednje pojeftinjenje cijene goriva za nekoliko lipa nije dovoljno s obzirom na to da je cijena barela nafte pala.

Sudionici akcije #ugasimotor 15.06.2018. u 17 sati- pripazite da ne blokirate prilaze javnim službama. Ne smijete…

Gepostet von Stop rastu cijena goriva – građanska inicijativa am Sonntag, 10. Juni 2018

“Smatramo da je neka minimalna cijena na koju ćemo pristati devet kuna. Nekakva psihološka barijera bila je 10 kuna, ali sjetimo se da je u Sanaderovo vrijeme litra benzina bila sedam kuna, a 2000. godine svega pet. Hoće li do kraja godine doći do 15 kuna ne znamo i ovako dalje ne možemo”, rekao je jedan od organizatora Damir Kristijan Rogina, prenijeli su hrvatski mediji.

Organizatori su pozvali vozače da se pridržavaju pravila koja su postavili, a uključuju nesmetan prolazak policiji, hitnoj pomoći ili vatrogascima, da se ne blokiraju javne ustanove te da se ne ulazi u konflikte s drugim vozačima.

“Ovaj teret koji nam je vlada nametnula trpe i vozači, ali i oni koji ne voze jer je cijena goriva ugrađena u svaki proizvod i uslugu”, kaže Rogina.

Izvor: Tanjug

Komentarišite

Your email address will not be published.