TV K3

android aplikacija

instaliraj

Hrvata iz BiH protjeruju iz Hrvatske jer na Fejsbuku slavi Tita, Kastra i Čea

Hrvata iz BiH protjeruju iz Hrvatske jer na Fejsbuku slavi Tita, Kastra i Čea

“Predstavlja opasnost za nacionalnu bezbjednost i javni poredak jer u svojim javnim istupima odobrava nasilne i izvaninstitucionalne oblike otpora i promjene političkog društvenog uređenja u RH, te veliča određene istorijske ličnosti koje su u pravosnažnim sudskim postupcima osuđene na dugotrajne zatvorske kazne zbog počinjenja krivičnih djela op. aut.) međunarodnog terorizma s krajnje lijevih ideoloških polazišta.

S obzirom na opisano, stojimo pri procjeni da stavovi predmetnog objavljeni u javnom prostoru tj. na društvenim mrežama mogu pro prouzrokovati nasilne reakcije ili narušavanje javnog reda i mira”, stoji u mišljenju Bezbjednosno-obavještajne agencije kojim se odbija produženje privremenog boravka u Hrvatskoj državljaninu Bosne i Hercegovine.

Državljanin BiH koji je zamolio za anonimnost (podaci poznati redakciji Indeksa) već godinama živi u Hrvatskoj. Bio je oženjen za pokojnu hrvatsku državljanku sa statusom braniteljice, i sam je bio pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, a danas je u vanbračnoj zajednici s hrvatskom državljankom. Živi u Rijeci, ali Republika Hrvatska je na osnovu mišljenja Bezbjednosno-obavještajne agencije  dlučila da više ne smije biti u Hrvatskoj.

– Da, simpatični su mi Tito, Mao, Če, Kastro, i to sam pisao na Fesbuku. Zbog toga više ne smijem živjeti u Hrvatskoj – rekao je Riječanin koji uskoro mora otići iz Hrvatske iako je tamo zaposlen i ima porodicu.

Pacifist koji se zalaže za socijalnu pravdu

“Kad god sam na Fejsbuku pisao o Titu, Če Guevari, Crvenim brigadama, jasno sam dao do znanja da odobravam njihove ideje o socijalnoj pravdi, ne i metode kojima su se služili. Ja sam pacifist – rekao je za Indeks.

Međutim, njegova tvrdnja da je pacifist nije bila dovoljna Ministarstvu unutrašnjih poslova i Bezbjednosno-obavještajnoj agenciji da mu nakon više od decenije odobre produženje boravka u Hrvatskoj.

(Tekst i foto: Index.hr)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.