Honor 8 Pro – “najbolji Huaweijev telefon do sada”

Honor 8 Pro – “najbolji Huaweijev telefon do sada”

Ako tražite moćan Android s velikim ekranom, snažim hardverom i kvalitetnom kamerom, a novi modeli Samsungovih Galaxy S modela su vam preskupi, kao zanimljiv izbor nameće se novi model Huaweijevog branda Honor.

Model Honor 8 Pro dolazi s velikim ekranom dijagonale 5.7 inča rezolucije 2.560×1.440 piksela, pokreće ga Kirin 960 osmojezgarni procesor, ima 6GB RAM-a i veliku bateriju kapaciteta 4.000mAh.

Ovaj uređaj dolazi i s dve zadnje kamere rezolucije 12MP, s prednje strane nalazi se 8MP kamera, a od ostalih opcija treba istaći 64GB interne memorije koju je moguće proširiti microSD memorijskim karticama (tako da korisnici neće imati problema sa skladištenjem velike količine sadržaja).

Honor 8 Pro ima senzor za otiske prstiju, USB-C priključak, podršku za NFC i brzo punjenje baterije.

U recenzijama koje su do sada objavljene na internetu hvale se i dizajn i izrada ovog telefona (zaobljene ivice i aluminijum), koji pojedini novinari upoređuju s iPhoneom 7 Plus, a dolazi s instaliranim Android 7 Nougat operativnim sistemom i Huaweijevim EMUI 5.1 interfejsom.

Zahvaljujući naprednom algoritmu, ovaj telefon ‘uči’ koje se aplikacije najčešće koriste, pa će optimizovati korišćenje memorije.

Još jedna zanimljivost jeste i način pakovanja Honora 8 Pro čija kutija može da se pretvori u Google Cardboard u koji možete da stavite telefon i pregledate VR sadržaj.

The Verge navodi da je reč o telefonu koji je malo bolji od Huaweijevog modela P10, ali uz nižu cenu. Slično razmišljaju i novinari Engadgeta prema kojima je Honor 8 Pro najjači Huaweijev telefon do sada, a kada se pojavi u prodaji na evropskom tržištu (što bi trebalo da bude 20. aprila), njegova cena će iznositi 549 evra.

(Benchmark)

Komentarišite

Your email address will not be published.