TV K3

android aplikacija

instaliraj

Hilari Klinton započela kampanju za Bijelu kuću

Bivša američka prva dama i državna sekretarka Hilari Klinton započela je svoju kampanju za predsjedničke izbore 2016. godine posjetom malom gradu Montičelo u saveznoj državi Ajova, objavili su američki mediji.

Hilari Klinton započela kampanju za Bijelu kuću

Klintonova, koja želi da postane prva žena na čelu SAD, objavila je svoju kandidaturu u nedjelju, a juče je kombijem krenula iz Njujorka, gdje živi, u Ajovu kako bi razgovarala sa svojim potencijalnim glasačima, prenijela je agencija AP.

Ona je u Montičelu posjetila lokalni koledž i na diskusiji za okruglim stolom sa tamošnjim studentima i profesorima žestoko kritikovala sadašnji poreski sistem koji ide na ruku menadžerima.

“Nešto nije u redu kad menadžeri finansijskih fondova plaćaju porez po nižoj stopi nego medicinske sestre ili kamiondžije koje sam srela na autoputu dok sam dolazila ovamo”, istakla je Hilari Klinton. Ona je takođe istakla svoju zabrinutost zbog činjenice da rukovodioci zarađuju 300 puta više od običnog radnika i izrazila saosjećanje sa studentima koji su se požalili na visoke troškove obrazovanja.

“Ljudi se muče. Ja želim da se borim za građane, tako da oni ne moraju samo da preživljavaju, već da napreduju i da ostanu na putu tog napretka”, istakla je Klintonova.

Na putu za Montičelo je, u skladu sa svojim obećanjem da će kampanju voditi organizujući manja događanja koja će joj omogućiti da lično priča sa glasačima, svratila u kafić u gradu Le Kler.

Prema navodima agencije AP, čini se da Klintonova ovaj put neće imati tako jakog protivnika u trci za kandidaturu ispred Demokratske stranke, za razliku od kampanje iz 2008. kad joj je glavni konkurent bio sadašnji predsjednik Barak obama. Ukoliko osvoji nominaciju svoje stranke, Klintonova će se u trci za mjesto predsjednika SAD suočiti sa jednim od većeg broja kandidata iz redova Republikanske stranke, kojih bi moglo da bude čak dvadesetak.

Uprkos nastojanjima Klintonove da se o njenoj nominaciji ne govori kao gotovoj stvari, njeni potencijalni rivali iz redova republikanaca je već tretiraju kao kandidata Demokratske stranke. Tako je republikanski senator sa Floride Marko Rubio, najavljujući sopstvenu kandidaturu, u ponedjeljak nazvao Hilari Klinton “liderom jučerašnjice koja želi da nas odvede natrag u prošlost”.

RTRS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.