TV K3

android aplikacija

instaliraj

Haradinaj poslao pismo parlamentu i najavio izlazak na izbore

Haradinaj poslao pismo parlamentu i najavio izlazak na izbore

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj zvanično je danas podnio ostavku kosovskom parlamentu.

Iz njegovog kabineta je saopšteno da je ostavka odmah proslijeđena predsjedniku parlamenta Kadriju Veseljiju i šefovima parlamentarih grupa.

Neposredno prije podnošenje ostavke Haradinaj je rekao da očekuje da će vanredni pralamentarni izbori na Kosovu i Metohiji biti održani u roku od dva mjeseca i da za to vrijeme u radu vlade neće biti vakuuma.

Haradinaj je u intervjuu za Radio slobodna Evropa (RSE) rekao da je situacija na Kosovu stabilna, država je funkcionalna i život se nastavlja.

Kako kaže, mandat je vratio narodu, jer želi da na narednim izborima, kada osvoji novi mandat, ljudi u to vjeruju. Pozvao je građane da izađu na vanredne izbore.

Prema njegovim riječima, bilo bi važno da ti izbori budu održani na vrijeme, u okviru najduže dva mjeseca.

– Važno je da se sve ovo desi u pravo vrijeme – naveo je Haradinaj.

Ponovio je da su njegovi politički stavovi ostaju nepromjenjeni. Još jednom je rekao da se ne smije dozvoliti formiranje “Dodik republike” na kosovskoj teritoriji, ili dopustiti miješanje Rusije u kosovsko pitanje, kao i da 100 odsto nametnute takse neće biti ukinute dok, kako je rekao, Kosovo ne bude priznato kao nezavisno.

Rekao je da protiv njega u Specijalnom sudu nema optužnice, a na pitanje da li će se u Hagu narednih dana pojaviti još neki bivši komandanti tzv. OVK, Haradinaj je rekao da ne zna.

Priština dobija bistu senatora Boba Dola

Priština će uskoro dobiti i bistu američkog senatora Boba Dola, inicijativa je koju je danas saopštio Haradinaj.

Iako je u petak podnio neopozivu ostavku, Haradinaj se u društvu ambasadora SAD u Prištini Filipa Kosneta, obratio novinarima sa mjesta na kojem će stajati bista Boba Dola, ali je poslije obraćanja odbio da odgovara na pitanja novinara.

Rekao je da je odlučio da tu inicijativu, za koju kaže da je došla od naroda i biznismena, pokrene upravo na dan rođendana američkog sentora.

Prema njegovim riječima, prva Dolova posjeta Kosovu 1990. bila je prekretnica za Prištinu.

Kosnet je rekao da se Dol uvijek zalagao za slobodu, tako da ne čudi to što se, kako je rekao, zalagao i za slobodu naroda Kosova.

On je kazao i da prijateljstvo SAD i Kosova ne zavisi od bilo koje političke stranke ili pojedinca.

– Svako bi dobro postupio kada bi slijedio filozofiju Boba Dola. U politici postoje protivnici, a ne neprijatelji – rekao je američki diplomata, prenjela je KosovaPress.

Izvor: Tanjug 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.