Hapšenja u Premiershipu: Nacistički pozdravi pred najvećom jevrejskom navijačkom bazom (VIDEO)

May 16, 2022, 7:13 am

Dvojica navijača Burnleyja šokirala su Englesku nacističkim pozdravima kojima su vrijeđali navijače Tottenhama na današnjoj utakmici 37. kola engleske Premier lige.

Nogometaši Tottenhama upisali su vrlo važan trijumf (1:0) protiv Burnleyja i tako zadržali nade za plasman u Ligu prvaka, no duel je obilježilo i hapšenje dvojice navijača.

Dvojica navijača Burnleyja snimljena su zbog šokantnog poteza jer su nacistički salutirali prema pristalicama Tottenhama.

Tottenham je klub s najvećom jevrejskom navijačkom bazom u Engleskoj i ova provokacija je bila ciljano upućena baš njima, kao što su navijači West Hama 2019. godine skandirali u metrou antisemitske pjesme upućene upravo Spursima.

Obojica navijača izbačena su sa stadiona prije kraja, a onda su i uhapšeni zbog teškog rasnog prekršaja. Zadržani su u pritvoru i očekuje se da im bude izrečena dugogodišnja zabrana prisustva nogometnim utakmicama.

Čak su se i brojni navijači Burnleyja ogradili od ovog poteza na društvenim mrežama i pozvali su klub da doživotno zabrani dolaske na utakmice ljudima koji su napravili ovaj incident.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.