TV K3

android aplikacija

instaliraj

Haos u Beogradu: Lete kamenice na policiju, ispaljen suzavac, povrijeđeni leže po ulici (VIDEO)

Haos u Beogradu: Lete kamenice na policiju, ispaljen suzavac, povrijeđeni leže po ulici (VIDEO)

Nakon jučerašnjih protesta zbog najave mogućeg ponovnog uvođenja policijskog časa u Beogradu i demonstracija koje su eskalirale ispred zgrade Skupštine i za danas je više političkih organizacija najavilo okupljanje. Iako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas u javnom obraćaju izjavio da neće biti višednevne zabrane kretanja, ali da će konačnu odluku o tome donijeti Vlada Srbije sutra, na ulicama Beograda je i danas više hiljada građana a protesti prijete da eskaliraju u sukobe većih razmjera. Vučić je danas na press konferenciji izjavio i da je u oragnizaciju protesta umiješan strani faktor.

Demonstranti su večeras oko 20 sati i 30 minuta ponovo izazvali nerede i probili ogradu oko Skupštine Srbije, pokušavajući da uđu u hol parlamenta, ali ih je policija otjerala suzavcem kojim je razbila veće grupe i na taj način pokušava uspostaviti red. U masi gore baklje, koje demonstranti bacaju na policiju, kao i petarde, flaše i limenke. U protestima učestvuje nekoliko hiljada građana za sada bez jasnog organizovanja ocjenjuju pojedini mediji dok jedan od protesta organizuje i opozicioni Savez za Srbiju koji traži formiranje prelazne Vlade i novog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa, kao i smjene u vrhu policije nakon primjene sile na protestu održanom sinoć u glavnom gradu Srbije.

Oglasio se MUP koji tvrdi da večeras ni u jednom trenutku nisu ispalili ni suzavce, niti topovske udare i tvrde da to rade demonstranti.

Grupa mahom mladih demonstranta gađala je večeras Gradsku kuću u Novom Sadu. Nekoliko prozora je razbijeno, ali za sada nema reakcije policije.

Protest je počeo oko 18 časova, ali kako vrijeme odmiče sve je napetije i sukobi prijete da eskaliraju u većim razmjerama. Kako javlja N1, tokom protesta su razbijena i vrata Radio-televizije Vojvodine, dok su nešto ranije večeras demonstranti kamenicama gađali sjedište SNS.

Ispred Skupštine Srbije demonstranti su napali lidera PSG Sergeja Trifunovića “Šta ćeš ti ovdje”, “Odlazi”, dovikivala je grupa mlađih građana, dok je ekipa oko Sergeja odvukla glumca u pravcu Bulevara.

Nakon što je Sergeju Trifunoviću ukazana pomoć on se sa zavojem na glavi pridružio demonstrantima.

Stotine građana sukobili su se sinoć s policijom ispred Skupštine Srbije u Beogradu, nakon što je predsjednik Vučić najavio vraćanje nekih restriktivnih mjera zbog drugog talasa korona virusa. Vučić je na press konferenciji rekao da odluku o uvođenju policijskog časa prepušta kriznom štabu. On je izjavio i da su protesti sinoć u Beogradu bili organizovani, te da se u njima vidio “upliv ne samo kriminalnog, već i inostranog faktora”.

Vučić je izjavio da će od petka svakako biti pooštravanja mjera za Beograd, ali vjerovatno bez policijskog časa. Dodaje da u Srbiji više nemaju izbora i da su bolnički kapaciteti gotovo popunjeni i da će ako se nastavi ovaj tempo uskoro sve što imaju postati Kovid bolnice jer je i danas potvrđeno više od 300 zaraženih. On je dodao da je po tom pitanju iznio svoj stav i da misli da je bio u pravu, ali da premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar smatraju da postoji još jedna šansa da se mjere pooštre, ali da ne bude policijskog časa.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da namjera da se upadne u parlament i razvaljuje inventar, ne raduje nijednog Srbina.

Među okupljenim građanima na protestu su večeras i lideri opozicije predsednici Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Narodne stranke Vuk Jeremić, Dveri Boško Obradović, Demokratske stranke Zoran Lutovac, stranke Pokret za za preokret Janko Veselinović.

Izvor: Srpskainfo/ Tanjug/ N1/ TV K3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.