Haftar prihvatio poziv Putina da dođe u Moskvu

January 17, 2020, 4:54 pm

Komandant “Libijske narodne armije” (LNA) Kalifa Haftar prihvatio je poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina da dođe u Moskvu radi nastavka dijaloga o pronalasku rješenja za sukobe u Libiji, saopšteno je iz pres-službe Kremlja, koja se poziva na pismo libijskog komandanta upućeno ruskom lideru.

Haftar je u pismu izrazio punu podršku ruskoj inicijativi za održavanje mirovnih pregovora u Moskvi koji će donijeti mir Libiji.

“Potvrđujem da smo spremni da prihvatimo Vaš poziv da posjetimo Rusiju radi nastavka dijaloga”, navodi se u pismu.

Haftar je Putina nazvao “dragim prijateljem” i izrazio ličnu zahvalnost zbog napora Rusije na putu ka miru i stabilnosti u Libiji.

“Molim Vas da prihvatite našu duboku zahvalnost i poštovanje”, dodao je libijski komandant.

Pismo je poslato pred međunarodnu konferenciju o situaciji u Libiji u Berlinu, koja je zakazana za nedjelju, 19. januar.

Očekuje se da će, pored Haftara, na konferenciju doći i lider Vlade nacionalnog jedinstva (GNA) u Libiji Fajez el Saradž.

Konferenciji će prisustvovati visoki predstavnici Rusije, Alžira, Velike Britanije, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine, Turske i Francuske.

Neimenovani libijski diplomatski izvor izjavio je za TASS da Haftar planira da posjeti Rusiju nakon konferencije u Berlinu.

Izvor: Srna  http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *