TV K3

android aplikacija

instaliraj

Guča očekuje pola miliona posjetilaca

Pripreme za predstojeći 55. Sabor trubača u Guči su u toku, a organizatori očekuju da ovu varošicu od 3. do 9. avgusta posjeti do 500.000 ljubitelja zvuka trube, kaže zamjenik predsjednika opštine Lučani Milivoje Dolović.

Guča očekuje pola miliona posjetilaca

Dolović je dodao da će gosti, između ostalog, moći da uživaju i u muzici Gorana Bregovića.

Prema njegovim riječima, otpočela je prodaja placeva za koje vlada veliko interesovanje.

“Cijena metra kvadratnog u prvoj zoni iznosi 10.000, a u drugoj 5.000 dinara”, rekao je Dolović danas za Tanjug.

On je dodao da je za idući utorak zakazana javna licitacija za sva prodajna mjesta i lokacije za ugostiteljske objekte, kako u crkvenoj porti, tako i samoj varošici.

Dolović je napomenuo da su predtakmičenja trubačkih orkestara u toku precizirajući da je završeno u Kotraži, a slijede u Surulici i na Zlatiboru.

“Takođe, kapaciteti za sabor u hotelu “Zlatna truba sa prenoćištem” ili Norvik su popunjeni”, istakao je on navodeći da u njemu može da odsjedne 100 lica.

Dolović je naglasio da će ove godine truba biti vraćena Guči, da neće biti turbo folka i koncerata estradnih zvezda.

Prema njegovim riječima, nastupe će imati orkestri Dejana Petrovića, Dejana Lazarevića i Dejana Jevđića. “Takođe, koncerte će imati Goran Bregović, Sanja Ilić Balkanika, Ekrem Mamitović, Marko Marković i Elvis Ajdinović”, rekao je on.

Dolović je dodao da će se sa ugostiteljima, prilikom potpisivanja ugovora, voditi računa da u njihovim objektima bude dozvoljena samo trubačka muzika.

Guča je prestonica trube od 1961. godine, kada je prvi put održan Dragačevski sabor. Jedan je od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi, najznačajnijih kulturno-umjetničkih događaja autentičnog narodnog stvaralaštva, jedinstvene muzike srpskih i balkanskih trubačkih orkestara.

Dragačevski Sabor trubača u Guči našao se na internet stranici popularnog magazina “Nešnal džiografik”  među 10 najbitnijih događaja u svijetu. Organizatori manifestacije su Centar za kulturu i sport u Guči i istoimena mjesna zajednica, pokrovitelji su Vlada Srbije i opština Lučani, a najveću trubačku feštu pomažu i brojni sponzori.

RTRS

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.