TV K3

android aplikacija

instaliraj

Grka (44) koji je SPASAO VIŠE OD 5000 MIGRANATA pokosio srčani udar (VIDEO)

Grka (44) koji je SPASAO VIŠE OD 5000 MIGRANATA pokosio srčani udar (VIDEO)

Kapetan grčke Obalske straže Kirijakos Papadopulos, koji je postao poznat zbog požrtvovanosti u spasavanju života na hiljade migranata tokom izbegličke krize 2015-16. godine, iznenada je preminuo od posledica srčanog udara, javili su grčki mediji.

Grčki portal “greekreporter” je, u tekstu pod naslovom “Umro heroj Egeja koji je spasao živote na hiljade ljudi”, navodi da se Papadopulos (44) pridružio Grčkoj obalskoj straži 1999. godine, kada je imao 25 godina.

Pošto je dvije godine proveo na moru, odlučio je da se povuče i vodi miran život na ostrvu Lezbos.

Nije mogao ni da se sanja da će nekoliko godina kasnije, postati “anđeo čuvar na hiljade djece, žena i muškaraca koji su pokušavali da pobjegnu od pakla sirijskog rata i nađu spas na evropskim obalama”, naveo je portal.

U tekstu se napominje da su i njegovi preci došli kao izbjeglice iz Azije, kao i da je bio oženjen i otac dvoje djece.

Podsjeća se da se 2016. sastao sa bivšim austrijskim kancelarom Vernerom Fajmanom i grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom.

Tada je upitan koliko je ljudi spasao, na šta je odgovorio “više od 5.000”.

Fajman ga je razumio da je rekao “pet osoba”, pa mu je rekao da je “pet života nešto veoma važno”. Kada su mu objasnili da je Papadopulos rekao 5.000, a ne pet, Fajman je potpuno iznenađeno rekao: “Ti si pravi heroj”.

Zbog hrabrosti koju je pokazao u akcijama spasavanja migranata nekoliko je puta odlikovan, a dokumentarac “4,1 milja” u kojem je bio glavni junak prošle godine je bio nominovan za Oskara za najbolji kratki dokumentarni film.

Srpskainfo

Komentarišite

Your email address will not be published.