Gradiška- Verifikovana nova skupštinska većina

February 23, 2015, 5:23 pm

Nova većina smijenila je dosadašnje i izabrala novo skupštinsko rukovodstvo. Na dnevnom redu su bila i kadrovska pitanja u lokalnim preduzećima i javnim ustanovama.

Neuslovna skupštinska sala u kojoj su u toku molerski radovi nije bila prepreka da se verifikuje nova skupštinska većina u gradu na Savi. Sjednica opštinskog parlamenta je održana u Kulturnom centru. Osim novog skupštinskog rukovodstva, imenovani su i novi načelnici u administrativnoj službi. Kojom dinamikom će se primjenjivati danas uvojene odluke o imenovanjima i razrješenjima je nepoznanica za novo skupštinsko rukovodstvo.

Uroš Grahovac, predsjednik Skupštine opštine Gradiška, rekao je da sada sve zavisi od toga na kakvo će razumijevanje naići sutra kada dođu u opštinu.

Smjenjeni predsjednik Skupštine opštine, Radislav Dončić, za današnju sjednicu i smjene kaže da su nedemokratski, jer je “druga strana prekršila poslovnik i statut”, kao i da je skupština trebalo da bude održana za sedam dana.

Usvojenim odlukama o imenovanjima i razrješenjima, Klub samostalnih odbornika koji su donedavno bili u Klubu odbornika SDS-a pripalo je mjesto potpredsjednika skupštine, kao i mjesto direktora Doma zdravlja na koje se vraća nedavno smjenjeni Tihomir Mihajlović. Poslije ovakvog epiloga, nejasno da li je SDS u Gradišci opozicija ili dio vlasti.

Slavko Dunjić, narodni poslanik (SDS), uvjeren je da je on dio pozicije, “a pri tome mislim da je još uvjek i načelnik u poziciji”.

Slavko Mekinić, potpredsjednik Skupštine opštine Gradiška, kaže da su oni i dalje članovi SDS-a, a u skupštini, kako kaže, mogu da budu samostalni klub odbornika, ali su i dalje članovi SDS, “jer još nismo isključeni, a ako nas i isključe imamo pravo žalbe”.

Skupštinska mjesta za odbornike dosadašnje većine ostala su prazna. Sjednici nisu prisustvovala ni tri odbornika stranke Napredna Srpska, čija su dva načelnika odjeljenja danas razriješena dužnosti. U vrhu ove stranke danas nisu imali jasan stav o vlasti na lokalnom nivou.

Nova skupštinska većina ima 17 odbrnika, jer se grupi od 16 odbornika koji su inicirali sazivanje vanredne sjednice skupštine, pridružio odbornik Narodne stranke “Radom za boljitak”, LJubo Subotić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *