TV K3

android aplikacija

instaliraj

Grad veličine oraha protutnjao je ovim krajem (FOTO)

Grad veličine oraha protutnjao je ovim krajem (FOTO)

Najavljivano nevrijeme prvo je stiglo u zapadne i južne krajeve Srbije, a prema prognozama meteorologa, tokom večeri i noći proširiće se i na ostatak zemlje.

– Grmljavinski sistem protutnjao je kroz Sjenicu. Njegov učinak se može vidjeti na slikama – napisao je na Fejsbuku Marko Čubrilo, profesor geografije iz Novog Sada i veliki zaljubljenik u meterologiju.

Trenutno Sjenica! Nije ni čudno, protivgradne strelce RHMZ placa 4000din mesečno, neće niko da radi za taj novac! To su ti stručnjaci iz SNS -a…

View image on Twitter

As expected, orography triggered first cells over southern areas of Serbia. Radar shows reflectivity >=60dBZ.
Photos from Sjenica, SW Serbia (source: SM forum).

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

– Počinje aktiviranje atmosfere nad jugozapadom i jugom Srbije, tamo gdje je bilo najviše sunca u prvom delu dana. Ove nestabilnosti će se u jugozapadnoj struji premještati dalje na sjever – napisao je Čubrilo.

– Poslije Sjenice, Novi Pazar, oblast Kruševca i Niša, kasnije možda i Pirota, ukoliko se sistem ne raspadne, očekuju nevrijeme, kiša i grad.

Republički hidrometeorološki zavod je najavio “u naredna dva sata u centralnim krajevima i na jugozapadu zemlјe lokalne plјuskove praćene grmlјavinom, ponegdje sa gradom i jakim vjetrom”.

View image on TwitterView image on Twitter

– Kasnije popodne, uveče i noću, kao i u srijedu nestabilno sa lokalnom pojavom vremenskih nepogoda (velika količina padavina, grad, jak i olujni vjetar), sa najvećom vjerovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije. U većini mjesta se očekuje od 20 do 40 mm kiše za 24 h, lokalno i više – stoji u upozorenju RHMZ.

Stručnjaci posebno upozoravaju da će sutra biti mogući nagli porasti vodostaja na bujičnim vodotocima slivova Jadra, Kolubare, Zapadne Morave, Belog i Crnog Timoka, Mlave i Peka, prenosi Blic.

Izvor: Blic http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.