TV K3

android aplikacija

instaliraj

Grabar-Kitarović u BiH, prisustvovala misi kod Teslića

Grabar-Kitarović u BiH, prisustvovala misi kod Teslića

U Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini kod Teslića održana je Sveta misa kojoj je prisustvovala predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sa delegacijom, kao i predstavnici vlasti u Republici Srpskoj i BiH.

Svečanosti su prisustvovali i potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, delegat Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske Davor Čordaš, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Bogdanić i ambasador Hrvatske u BiH Ivan Sabolić.

Misu je služio kardinal Vrhbosanske nadbiskupije Vinko Puljić u prisustvu velikog broja hodočasnika.

Portparol hrvatske predsjednice kazala je da ova posjeta Grabar-Kitarović nije politička, već privatna.

Inače, ovo je njen dolazak u Bosnu i Hercegovinu nakon što je objavila da će se ponovo kandidovati za poziciju predsjednice Republike Hrvatske, ali i spornih izjava na račun naše zemlje u Izraelu.

Svetilište u malo mjestu Komušina godišnje posjeti 20.000 katolički vjernika i hodočasnika, a radi se o najvećem majranskom svetilištu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji koju je priznao i Vatikan. I ove godine tu je stiglo mnogo katolika iz BiH i dijaspore.

Kako se u Hrvatskoj uskoro održavaju predsjednički izbori, ovaj dolazak Grabar-Kitarović može se protumačiti i kao predizborni potez, piše Klix.

(Tekst: Srpskainfo/Srna – Foto: Srna)

 

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.