TV K3

android aplikacija

instaliraj

Zbog pitanja o migrantima Grabar-Kitarović novinaru otela mikrofon iz ruke (VIDEO)

Zbog pitanja o migrantima Grabar-Kitarović novinaru otela mikrofon iz ruke (VIDEO)

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović oštro je osudila djelovanje Ministarstva vanjskih i evropskih poslova zbog toga što nije izvijestilo javnost o Marakeškoj deklaraciji o zakonitim migracijama i što sada izaziva kontroverze oko tog dokumenta.

Predsjednica je rekla da “niti podržava niti ne podržava” Marakešku deklaraciju.

Smatra da je globalni dogovor o migracijama potreban, ali “on ne smije biti kontroverzno pitanje između država”.

– Iz dana u dan sve je veći broj država koje odustaju od tog sporazuma iz raznih razloga. Ja se ne povodim za SAD niti Austrijom ili bilo kojom državom, nego za interesima RH – naglasila je Grabar-Kitarović.

Kazala je i kako je guranje Marakeške deklaracije u fokus javnosti samo distrakcija od gorućih hrvatskih problema.

 

Grabar-Kitarović je na novinarska pitanja odgovarala nakon obilježavanja 28. godišnjice uspostavljanja 1. gardijske brigade ”Tigrova”.

Predsjednica zgrabila mikrofon našem Hrvoju Krešiću

Prilikom odgovaranja na pitanja našeg reportera Hrvoja Krešića, predsjednica je posegnula za mikrofonom N1

Gepostet von N1 Hrvatska am Montag, 5. November 2018

 

 

Ipak, Kolindino obraćanje novinarima popratila je jedna, u najmanju ruku, nevjerovatna situacija. Naime, novinar N1 Hrvoje Krešić bio je uporan sa svojim pitanjima koja se tiču Marakeškog sporazuma.

Kolinda mu je u jednom trenutku uzela mikrofon te ga nije puštala iz ruke i povlačila ga je k sebi pa se novinar morao nagnuti da bi se čulo njegovo pitanje.

Podsjećanja radi, Marakeški sporazum je novi razlog sukoba na relaciji Pantovčak – Banski dvori. Kolinda je prvo kazala kako će ići na sastanak u Marakeš da bi se u nekom trenutku predomislila i krajem prošle sedmice rekla da ipak neće ići. To je iznenadilo Plenkovića i cijelu Vladu jer su, kako su izjavili, bili obaviješteni da će predsjednica ići u Marakeš.

Kolinda je, ipak, kazala da je o svom neodlasku obavijestila Ministarstvo vanjskih poslova, koje je danas oštro kritikovala, piše index.hr.

Srpskainfo

Komentarišite

Your email address will not be published.