TV K3

android aplikacija

instaliraj

Gornji Detlak: Paketi pomoći za 16 bračnih drugova

Gornji Detlak: Paketi pomoći za 16 bračnih drugova

Članovi savjeta Mjesne zajednice Gornji Detlak kod Dervente, tokom godine oragnizuju nekoliko humanitarnih akcija, pa su tako i ovu Novu započeli na lijep način.  Zajedničkim snagama i uz pomoć dobrih ljudi, uručili su simbolične pakete pomoći povodom Pravoslavne Nove godine i malog Božića.

“Došli smo na ideju da obiđemo bračne parove, da su stariji od 70 godina, a da su oba bračna druga živa”, rekao je  su predsjednik MZ Gornji Detlak, Savo Vajić.

Paketi su podijeljeni za 16 bračnih drugova, koji su već odavno u starijoj životnoj dobi, kada im je ovakav vid pomoć najpotrebniji. Mnogima je bilo drago što ih je neko posjetio i obišao u ovim teškim vremenima, a bilo je i onih koji su bili radi svoj pomoć dati i onima koji su težoj situaciji.

Da tokom svoje akcije nisu gledali ko je ko, niti koje vjere, potvrda je i posjeta bračnom paru Šinkarčuk. Bolji momenat nije mogao biti, jer su ih posjetili na 77. rođendan Emilijana.

 

“Iznenadilo me, nisam očekivao ovako nešto, kao ni dolazak ovih ljudi. Ovdje dolaze ljudi često, ali ovo je nešto drugo. Mogu vam reći više puta onda hvala “, rekao je Emilijan Šinkarčuk.

Mjesni odbor Crvenog krsta Gornji Detlak, je u saradnji sa opštinskim Crvenim krstom, krajem prošle godine podijelio i 12 paketa pomoći socijalno ugroženim porodicama.

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.