Požar u Osnovnom sudu u Trebinju

April 14, 2015, 9:46 am

U požaru u Osnovnom suda u Trebinju uništeni su sudski predmeti koji su se nalazili u kancelarijama sudija, ali nije izgorjela arhiva, izjavio je predsjednik Suda Milan Bosić. On je precizirao da je tokom gašnjenja požara voda uništila sudske predmete koji su se nalazili u kancelarijama.

Bosić je izjavio da nije izgorjela arhiva, te da je pisarnica obezbijeđena. Kako je istakao, najvažnije je da niko nije stradao. Bosić je smatra, iako ne može sa sigurnošću da tvrdi, da su uzrok požara instalacije, s obzirom na to da je zgrada stara više od 100 godina.

– Do 10.00 časova kada smo krenuli na pauzu, ništa nismo primijetili, niti je išta ukazivalo na to da bi mogao izbiti požar – kaže Bosić i dodaje da je on iz zgrade suda izašao u 10.05 časova i da su mu za požar javili nakon dvadesetak minuta.

Predsjednik Suda je isključio mogućnost podmetanja požara, napominjući da, osim sudske policije koja je u holu zgrade, niko ne može da prođe.

Požar je zahvatio zgradu Osnovnog suda između 10.00 i 10.30 časova, kada su službenici bili na pauzi.

Vatra je zahvatila drugi sprat zgrade, gdje se nalaze sudijske kancelarije. Veliki broj vatrogasaca je bio angažovan na gašenju požara kroz prozore, odakle je izlazio gust dim.

Zgrad suda nalazi se u centru grada, nedaleko od zgrade opštine, ali nijedan objekat u blizini nije bio ugrožen.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.