Gledanost dodjele Oskara najniža u istoriji

February 12, 2020, 7:31 am
Bez voditelja i bez nečega upečatljivog, gledanost tv prenosa 92. ceremonije dodjele nagrade Oskar bila je najniža u istoriji – privukao je samo 23,6 miliona ljudi, što je za 20 odsto niže nego lani.

To je objavio američki ABC pozivajući se na rezultate Nilzen akademije.

Iako je prvi put u istoriji jedan strani film osvojio nagradu za najbolji film, to nije privuklo gledaoce.

Uz to, ceremonija je održana ranije nego uobičajeno što je vjerovatno uticalo na privlačnost dodjele.

– Dodjela je bila previše predvidiva, previše bijela i previše dosadna – rekao je Tom o Nil, osnivač portala Golderbija koji se bavi dodjelom nagrada.

Po drugi put u istoriji dodjela Oskara protekla je bez domaćina, a kritičari ocjenjuju da je to još jedan od hendikepa ovogodišnje ceremonije.

– Ono što domaćin radi jeste da da oblik i glas kada im ništa drugo ne pruža. Ovogodišnja dodjela morala je više da popuni taj vakum – ocijenio je Džejms Ponivozik iz Njujork tajmsa.

I kritičar Vašington posta Henk Staver rekao je da je šou bio previše predvidiv i nazvao ga je “Oskar autopilot“ jer je, kako kaže, troipočasovna emisija “krstarila Holivudom na 35.000 metara visine“.

U 2000-im godinama gledanost dodjele Oskara iznosila je između 35 i 45 miliona gledalaca i najčešće je bio druga najgledanija emisija godišnje, a 2015. godine šou je pratilo 37,3 miliona gledalaca.

(agencije)

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *