TV K3

android aplikacija

instaliraj

Genijalac traži milione:Optužili su ga da je bombaš samoubica, i to će ih skupo koštati

Roditelji dečaka Ahmeda Mohameda, koji je uhapšen u školi zbog ručno napravljenog sata, sada traže 15 miliona dolara odštete od škole i grada Irvinga u kojem su živeli.

Genijalac traži milione:Optužili su ga da je bombaš samoubica, i to će ih skupo koštati

Podsećamo, Ahmed je u sklopu školskog projekta napravio sat koji je njegovoj učiteljici ličio na bombu pa su ga uhapsili.

Ovaj 14-godišnjak je nakon toga ispisan iz škole, te je prihvatio stipendiju Fondacije Katar i preselio se u Dohu, gde je nastavio školovanje.

Ipak njegovi roditelji sada od grada traže 10 miliona dolara odštete, a od škole koju je Ahmed pohađao još pet miliona dolara. Osim finansijske naknade, traže i pismeno izvinjenja načelnice opšine Irving Bet Van Dujne jer je Ahmed zbog celog slučaja pretrpeo ozbiljne traume.

Ahmed i njegova porodica su muslimani poreklom iz Sudana. Nakon skandala koji se dogodio 16. septembra, Ahmedu je stigla podrška sa svih strana. Njegov talenat je pohvalio i američki predsednik Barak Obama, posetio ga je i turski premijer Ahmet Davutoglu, a podržao ga je i osnivač Fejabuka Mark Zukenberg.

Stipendija koju je dobio u Kataru osigurava mu nastavak školovanja radi čega se njegova porodica i preselila u Dohu.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.