TV K3

android aplikacija

instaliraj

Gde je nestalo pola tone marihuane? Policajci: Miševi pojeli!

Kada su osam argentinskih policajaca u gradu Pilar pitali gde je nestalo više od pola tone marihuane iz policijskog skladišta, najbolji izgovor koji su uspeli da smisle je da su miševi krivi. Naravno, suspenzija je usledila vrlo brzo.

Gde je nestalo pola tone marihuane? Policajci: Miševi pojeli!

Unutrašnja policijska istraga otkrila je da u policijskom skladištu u Pilaru, severozapadno od Buenos Ajresa, nedostaje 540 kilograma marihuane.

Upitani kako je to moguće, bivši gradski policijski komesar, Havijer Spesija, i njegove kolege rekli su sudiji da su drogu „pojeli miševi“.

Forenzički stručnjaci istakli su da takav scenario nije moguć, jer je vrlo malo verovatno da bi miševi videli drogu kao hranu, a i da se to desilo, skoro sigurno bi uginuli od njene konzumacije.

„Miševi ne bi greškom pojeli marihuanu. A i da jesu, pronašli bi mnogo lešina po skladištu“, naveli su oni.

Policajci su pozvani da svedoče pred sudiju 4. maja, koji će odlučiti da li droga iz skladišta nedostaje zbog „korupcije ili nemara“.

Ukupna količina od šest tona marihuane stoji u skladištu otkada je zaplenjena pre više od dve godine.

Sadašnji policijski komesar, Emilio Portero, primetio je po preuzimanju dužnosti da deo zaplenjene droge fali. Portero je obavestio službu unutrašnje kontrole, koja je utvrdila da se u skladištu nalazi 5.460 kilograma.

RTS

Komentarišite

Your email address will not be published.