FZO uputio poziv poslodavcima da se uključe u podjelu e-kartica

July 13, 2021, 1:24 pm

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja pozvali su sve poslodavce sa područja Grada Banjaluke da se jave ukoliko su zainteresovani za organizovano preuzimanje elektronskih kartice za svoje radnike.

Građani Srpske već podižu svoje e-kartice, koje je izradio FZO, a koje će zamijeniti dosadašnje zdravstvene knjižice. Elektronska kartica sadrži ime i prezime osiguranika, datum rođenja, identifikacioni broj osiguranika i broj kartice i služi da se provjeri da li je uplaćen doprinos za zdravstveno osiguranje.

Iz Fonda su pozvali zainteresovane poslodavce da se prijave na mejl: [email protected] ili na broj telefona 066 714 434 kako bi evidentirali neophodne podatke, poput JIB-a preduzeća.

– Nakon što se pripreme elektronske kartice za zaposlene, Fond će u dogovoru sa poslodavcem utvrditi vrijeme i način preuzimanja kartica.Pored radnika, elektronske kartice na ovaj način dobiće i članovi porodice koji su preko radnika prijavljeni na osiguranje- saopštili su iz FZO RS.

Rok preuzimanja kartica nije predviđen i nijedno pravo neće biti uskraćeno ukoliko se odmah ne preuzme elektronska kartica.

– Napominjemo da se elektronska kartica ne mora lično preuzeti, dovoljno je da jedan član porodice sa neophodnim podacima (matičnim brojevima) dođe po kartice, a sve u cilju da se smanje gužve, a posebno da stariji osiguranici, lica sa invaliditetom i druge osjetljivije kategorije osiguranika, ne moraju lično dolaziti- kažu iz FZO.

Banjalučani prvo moraju popuniti zahtjev za preuzimanje elektronske kartice i lično ga predati, pa se naknadno pozivaju da preuzmu svoje kartice, kako se ne bi stvarala gužva.

Izvor: srpskainfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.