I Fudbalski savez Srpske da traži prijem u UEFA

May 5, 2016, 12:44 pm

“Bilo bi lepo da neki jak savez stane iza ove ideje, osim ako jedni aršini ne važe za Srbe, a drugi za Albance”, rekao je za “Kurir” Petrović, koji je sa “Crvenom zvezdom” 1991. godine osvojio Kup šampiona.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodobljub Petković izjavio je da priča u vezi sa prijemom samoproglašenog Kosova u UEFA još nije definitivna, jer je Fudbalski savez Srbije /FSS/ najavio žalbu sudu u Lozani.

Petković je istakao da je UEFA prijemom samoproglašenog Kosova prekršila svoj statut, a da je Fudbalski savez Republike Srpske proteklih godina bio njen talac.

“Mi smo htjeli da igramo prijateljske utakmice kao što to rade selekcije Baskije, Katalonije, Andaluzije. Nisu nam dozvolili jer nam se spočitavalo da nismo međunarodno priznati, što nije tačno.

Kada sud u Lozani donese presudu, onda ćemo moći da razgovaramo o implikacijama njihove odluke. Istrajaćemo na utakmici sa Srbijom i drugim `A` selekcijama, sigurno”, dodao je Petković. Fudbalski savez samoproglašenog Kosova primljen je prije dva dana u članstvo Evropske fudbalske unije /UEFA/, poslije tajnog glasanja na kongresu u Budimpešti.

 

(SRNA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *