Finale žena Muguruza-Vilijams u 15:00!

Od 15 časova možete pratiti finalni meč u konkurenciji teniserki.

Finale žena Muguruza-Vilijams u 15:00!

O pobjednici ovogodišnjeg Vimbldona danas odlučuju Amerikanka Venus Vilijams i Garbinje Muguruza iz Španije. Njihov meč, pratite na našem programu od 15 časova.

Američka veteranka Venus Vilijams boriće se za svoj šesti trofej na trećem Grend slem turniru sezone. Za nju je ovo deveto finale i do sada je slavila pet puta. Prvi put pehar je podigla prije 17 godina, a peti trofej osvojila je 2008. godine. Danas će igrati protiv Garbinje Muguruze, španske teniserke kojoj je ovo drugo finale Vimbldona. Prvo je izgubila od Serene Vilijams prije dvije godine. Venus kaže da će za taktiku konsultovati mlađu sestru i vjeruje, respektujući protivnicu da može do pehara.

– Da, igrale smo nekoliko mečeva. Ne znam tačno koliko. Nikada nismo igrale na travi, i to je sigurno drugačije u odnosu na ranije mečeve. Moram da pokušam da nastavim da igram kao na prethodnim mečevima. Moram da vidim kako igra. Stvarno nisam gledala njene mečeve, čak ni ovaj posljednji. Nadam se najboljem u finalu – kaže Vilijamsova.

Ne može se reći da je Muguruza u ulozi autsajdera, samo zato što nije osvajala Vimbldon. Španska teniserka puna je sampouzdanja, igra odlično. Poraz od Serene prije dvije godine, kaže, dobro joj je došao, sada je iskusnija. Vjeruje u sebe, ali i odaje priznanje rivalki koja ima 37 godina.

– Pa, mislim da je to jako impresivno. To ne može svako učiniti. Znate isto tako potrebna je snaga vašeg tijela, bitan je vaš stil igre – kaže Muguruza.

– Taj rezultata iz finala sa Serenom pomogao mi je da saznam kako da bolje igram na travi, jer nisam imala iskustva. Bilo je iznenađenje što sam došla u finale. Sada znam kako da igram na travi. Vjerujem u sebe – sigurna je ona.

Podsjećamo, Venus Vilijams i Garbinje Muguruza do sada su igrale četiri puta i Venus ima tri pobjede, a Muguruza se radovala samo jednom. Hoće li Venus novim trijumfom ispisati novu istoriju, postati najstarija šampionka Vimblodna ili će trofej ipak u ruke trinaest godina mlađoj španskoj teniserki?

Finale Vimbldona u muškoj konkurenciji, takođe, možete gledati u direktnom prenosu na RTRS- u u nedjelju od 15:00 časova.
Finalisti su Švajcarac Rodžer Federer i Marin Čilić iz Hrvatske.

RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.