TV K3

android aplikacija

instaliraj

Film “Varvari” otvara festival u Herceg Novom

Na otvaranju 28. Montenegro Film festivala večeras će na Kanli kuli u Herceg Novom u glavnom programu biti prikazan debitantski film srpskog reditelja i scenariste Ivana Ikića "Varvari".

Film “Varvari” otvara festival u Herceg Novom

 

Do 7. avgusta, među ukupno stotinak naslova u različitm programima, u trci za za nagrade učestvovaće i “Neposlušni” Mine Đukić i “Spomenik Majklu DŽeksonu” Darka Lungulova, a van konkurencije biće prikazani “Atomski zdesna” Srđana Dragojevića i “Mamula” Milana Todorovića.Crnogorsku kinematografiju predstaviće dugo očekivani film “Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa” Nikole Vukčevića. Iz regiona učestvuje hrvatski film “Vis-a-Vis”, niskobudžetni prvenac reditelja Nevija Marasovića.

U glavnom programu su i francuski film grupe autora “Devojka za zabavu”, ovogodišnji dobitnik Zlatne kamere za najbolji prvi film u Kanu, zatim “Stratos” grčkog reditelja Јanisa Ekonomidesa, “Bez motivacije” izraelske rediteljke Talije Lavije, a van konkurencije “Čudesa” italijanske autorke Alise Rorvaher, međunarodni omnibus “Mostovi Sarajeva” i dobitnik Zlatne palme “Zimski san” turskog reditelja Nurija Bilge DŽejlana.

Selektori su Srdan Golubović (glavna selekcija na Kanli kuli i selekcija Festivalski pobjednici na tvrđavi Forte mare), Vlado Perović (dokumentarni filmovi) i Stefan Arsenijević (studentski filmovi). Izvor: TANЈUG

Komentarišite

Your email address will not be published.