Fabrike marihuane niču ko počurke: Ovo su najveće plantaže kanabisa u Evropi, a promovišu ih atraktivne Albanke

Fabrike marihuane niču ko počurke: Ovo su najveće plantaže kanabisa u Evropi, a promovišu ih atraktivne Albanke

Albansko selo Lazaret za koje se smatralo da je jedan od najvećih proizvođača marihuane na širem području Balkana u 2014. godini je tri dana bilo poprište pravog sukoba policije i meštana. Lazaret je godinama imao određenu vrstu autonomije i albanska policija jednostavno nije tamo zalazila, dok je biznis nezaustavljao rastao.

Albansko selo Lazaret za koje se smatralo da je jedan od najvećih proizvođača marihuane na širem području Balkana u 2014. godini je tri dana bilo poprište pravog sukoba policije i meštana.

Lazaret je godinama imao određenu vrstu autonomije i albanska policija jednostavno nije tamo zalazila, dok je biznis nezaustavljao rastao.

 

O ovom albanskom selu pisali su i “Gardijan” i “Dejli mejl”, ali i “Dojče vele”.

Selom su gospodarili lokalni narko moćnici i njihovi čuvari, a koliko su bili moćni svedoči i činjenica da je Albanija tada na selo poslala i pravu pravcatu vojsku.

Naslovne strane novina su bile pune priča o tome kako je mafija čak i zoljama gađala policiju u oklopnjacima koji su išli u “zauzimanje” Lazareta. Dobro organizovani i teško naoružani meštani branili su se danima, ali albanska policija je uz podršku vojske bila jača i Lazaret je na kraju pao. Tada je zaplenjeno preko 12 tona marihuane.

Pa ipak, to nije bilo jedino mesto u Albaniji koje je na proizvodnji i švercu marihuane temeljilo svoju ekonomiju.

Mnoga mesta su opstala i danas, a da je tome zaista tako svedoči i Fejsbuk stranica Albania Weed, na kojoj dominiraju fotografije plantaža marihuane iz različitih albanskih, neimenovanih sela.

Sudeći po onome što se na njima može videti, biznis cveta, a čak su u marketing uključili i lepe Albanke, beračice zabranjene supstance.

Izvor: Kurir

Komentarišite

Your email address will not be published.