TV K3

android aplikacija

instaliraj

F.I.S.T, 06.01. – 22:40

F.I.S.T, 06.01. – 22:40

Vođa trgovačkog sindikata u usponu zbog svojih beskrupuloznih metoda nađe se pod istragom

Cleveland, 1937. Velika ekonomska depresija i dalje uzima danak u nezaposlenosti. Vozač kamiona Johnny Kovak (S. Stallone) u prijevozničkoj tvrtki “Consolidated” Wina Talbota (H. Wilcoxon) nema problema s poslom, ali ga poput njegovih kolega muče loši uvjeti rada.

Johnny živi s majkom, najbolji mu je prijatelj Abe (D. Huffman), također vozač, a zaljubljen je u Annu (M. Dillon) radnicu u tvornici tekstila. Kada se suprotstavi šefovu nepriznavanju prekovremenog posla, Johnny s kolegama odluči izboriti svoja prava.

Pregovarajući s upravom, Johnny dobije jamstvo da će ubuduće svi vozači biti plaćeni i za prekovremeni rad.

Do jučer skromni radnik preko noći postane najpopularniji čovjek u tvrtki, a sindikalni predstavnik Mike Monahan (R. Herd) ponudi mu angažman u svojoj rastućoj organizaciji.

Također, i lokalni gangster Vince Doyle (K. Conway) u Johnnyjevoj omiljenosti među kolegama vidi priliku za širenje svog utjecaja, ali ga Johnny s gnušanjem odbije.

U početku veoma uspješni u zagovaranju radničkih prava, Mike i Johnny naiđu na otpor u upravi poduzeća, pa nemajući drugog izlaza organiziraju veliki štrajk…

Uloge: Sylvester Stallone, Rod Steiger, Peter Boyle

Režiser: Norman Jewison

Žanr: Krimi, drama, triler

Dužina trajanja: 145 minuta

Godina proizvodnje: 1978.

Komentarišite

Your email address will not be published.