TV K3

android aplikacija

instaliraj

Evo kako da se riješite bolova u nogama i zglobovima – VIDEO

Evo kako da se riješite bolova u nogama i zglobovima – VIDEO

Kao u modi, trendovi u fitnesu se stalno mijenjaju, a jedan od posljednjih noviteta jeste “toega” – joga za vaše pete.

Ovaj neobičan fitnes trend je oduševio ljubitelje joge, kao i svih osoba koje imaju neke probleme sa petama, nožnim prstima i zglobovima.

Specijalno osmišljeni pokreti za pete u velikoj mjeri opuštaju napete mišiće i, usljed redovnog vježbanja, oslobađaju bola.

“Toega” je dobra za sve, bez obzira na starost i fizičku spretnost, upravo zbog toga što veliki broj ljudi provodi mnogo vremena na nogama, te stalno osjećaju pritisak, bol, otečenost.

Najbolje bi bilo raditi vježbe svakog dana od pet do deset minuta, kako biste povećali fleksibilnost, pokretljivost i jačinu peta, stopala i zglobova.

Kako budete osnaživali ova područja, možete da spriječite javljanje mnogih bolesti, boli u peti (plantar fasciitis), bolova u čukljevima i cjevanicama. Plus, odlična je za trudnice kod kojih se često javljaju otečenost nogu.

Joga za pete se sastoji od istezanja i vježbi, i veoma se jednostavno izvodi. Postoji veliki broj vježbi, a mi smo za vas izdvojili odličnu seriju vežbi za pete koje možete da uradite već danas.

Nezavinse Novine

Komentarišite

Your email address will not be published.