Evo bez čega ne možete na more

July 17, 2016, 1:03 pm

Telefoni su u mnogome preuzeli ulogu foto-aparata, ali za prave slike sa letovanja oni su nezamijenjivi. Evo predloga za neke dobre opcije.

Prvi izbor su svakako vodootporni telefoni jer su odlični ne samo za pravljenje slika, već i za dobru zabavu. PowerShot D30 je kompaktni i izdržljivi digitalni fotoaparat vodootporan je do dubine od 25 metara a ujedno je otporan na udarce. Ima odlične performanse pri slabom osvetljenju zahvaljujući HS sistemu od 12,1 megapiksela.

Sličnu opciju nudi i Nikon i to kroz modele Coolpix S33 ali i sa Coolpix AW130 s kojim možete da zaronite do dubine koju podržava sertifikat za ronjenje u otvorenim vodama – sve do 30 metara – pri čemu ne morate da koristite kućište.

Hero4 Black je vodootporna GoPro kamera je idealna za leto. Ima visoku rezolucija snimka od 4K30 FPS i 2,7K 60FPS koji se kombinuje sa 1080p 120 FPS i 720p 240 FPS. Tu je i opciju za manuelna podešavanja za boju, kontrast, ISO osetljivost, ekspoziciju, a koristi 12MP senzor za fotografisanje sa mogućnošću od 30 slika u sekundi.

Ako pak tragate za klasičnijom opcijom tu je najpre Coolpix L840. Ima NIKKOR objektiv sa optičkim zumom od 38x. Odlična opcija je TFT LCD ekran dijagonale 7,5 cm koji ima giba od 85 stepeni nadole i 90 nagore. Tu je i mogućnost konekcije preko WiFi, a sa jednom setom baterija možete da napravite do 590 snimaka. Od Canonovih modela vredi izdvojiti PowerShot SX520 HS, svestrani, prenosivi fotoaparat sa zumom od 42x koji ima mogućnost Full HD video zapisa. Posebno zanimljiva je opcija Zoom Framing uz pomoć koje se lako mogu pratite udaljeni subjekte pri velikom zumu. Ona smanjuje nivo zuma kako biste mogli ponovo da pronađete subjekat, a zatim će ponovo aktivirati zum nakon što ga otpustite.

 

(blic.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *