Evakuisana redakcija španskog lista zbog sumnjivog paketa

January 7, 2015, 4:53 pm

Redakcija lista “El Pais” evakuisana je oko 15.00 časova zbog sumnjivog paketa koji je jedan čovjek ostavio na prijavnici.

Madridska redakcija evakuisana je kada je jedan čovjek ispred skenera na prijavnici ostavio “sumnjivi paket”, koji trenutno ispituje policija, prenose španski mediji.

Dva španska satirična dnevnika “El Hueves” i “Mongolia” uputila su danas izraze solidarnosti nakon napada na prostorije “Šarli ebdo”, a časopis “Mongolia” je na tviteru reprodukovao jedno od izdanja francuskog lista posvećenog proroku Muhamedu.

“Danas smo svi `Šarli ebdo` i podržavamo slobodu izražavanja”, napisao je na svom “tviter” nalogu urednik mjesečnog izdanja “Revista Mongolia” Gonzalo Boje.

Ovu poruku prati crtež Kabia, francuskog karikaturiste koji se nalazi među 12 žrtava današnjeg napada u Parizu.

Pojačane su mjere bezbjednosti i oko danskog časopisa “Jilgends-Posten” koji je prvi objavio karikature proroka Muhameda, izazvavši bijes i ogorčenje u muslimanskom svijetu.

U internom dopisu zaposleni u “Jilands-Postenu” su obavješteni da su preduzete pojačane bezbjednosne mjere.

Najmanje 12 ljudi je ubijeno, a 10 ranjeno kada su maskirani napadači naoružani automatskim puškama upali u redakciju satiričnog lista “Šarli ebdo” u centru Pariza, poznatog po objavljivanju karikatura muslimanskih lidera.

Advokat časopisa Rišar Malka naveo je da su među 12 ubijenih glavni urednik Stefan Šarbonije, zvani Šarb, i još trojica karikaturista poznatih u cijeloj Francuskoj kao Kabi, Tinjus i Volinski.

Svjetski zvaničnici, najviši funkcioneri EU i NATO oštro su osudili napad na novinare satiričnog časopisa “Šarli Ebdo” u Parizu.

 

(agencije)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *