TV K3

android aplikacija

instaliraj

Eva ne smije više na teren

Fudbalska javnost Evrope zabavlja se sapunicom u vezi sa sukobom Žozea Murinja i fizioterapeutkinje Čelsija Eve Karneiro, kojoj je trener londonskog kluba zabranio da dolazi na utakmice.

Eva ne smije više na teren

Sve je počelo prošlog vikenda na meču sa Svonsijem. Čelsi je u tim trenucima već imao igrača manje na terenu (isključen golman Tibo Kurtoa) kada je napravljen prekršaj nad Edenom Azarom.

Eva je instinktivno potrčala u pomoć fudbaleru, a vjerovatno isfrustriran zbog remija, Murinjo je počeo da divlja pored klupe. Ulazak ljekarskog tima na teren automatski znači da povrijeđeni igrač mora da izađe van granica igrališta i vrati se u igru tek nakon dopuštenja glavnog sudije. Portuglaski stručnjak je nakon utakmice nazvao Evu impulsivnom i naivnom i rekao da ne razumije fudbal kao igru.

Engleski mediji iskoristili su ovu situaciju pa je Portugalac došao na udar javnosti. Njegov histeričan ispad svi su osudili, a Eva je dobila ogromnu podršku preko društvenih mreža.

“Želim da zahvalim javnosti na velikoj podršci. Stvarno to jako cijenim”, napisala je na Facebooku vjerovatno najpoznatija fizioterapeutkinja u ovom trenutku na svijetu.

Murinju se ovo izgleda nikako nije svidjelo pa je, pišu britanski mediji, udaljio Evu iz prvog tima i ne smije više da bude na klupi tokom utakmica, već će biti uz igrače tokom treninga na terenima u Kobamu.

Neki tvrde da joj je zabranjeno i da ulazi u hotel gdje su smješteni igrači, a brojne organizacije za zaštitu žena su Portugalcu poslale poruku da ona nije kriva što je njegov tim odigrao samo 2:2 na otvaranju sezone.

Gerija Linekera, nekadašnjeg reprezentativca Engleske, zabavlja trenutna situacija u Čelsiju, a neki mediji su prenijeli da će Eva uskoro potražiti drugi klub.

“Hm, možda apliciram za mjesto doktora u Čelsiju. Koliko sam shvatio, da bih dobio ovaj posao moram da razumijem fudbalsku igru. Nisam siguran da je potrebno da imam neko znanje iz oblasti medicine”, pecnuo je Murinja Lineker.

Šansa za Begovića

Fudbalski savez Engleske odbio je žalbu Čelsija na crveni karton, koji je na utakmici protiv Svonsija dobio njihov prvi golman Tibo Kurtoa. S obzirom na to da je žalba odbijena, Čelsi će protiv Mančester Sitija igrati s bh. reprezentativcem Asmirom Begovićem, koji je ovog ljeta došao iz Stouka.

Komentarišite

Your email address will not be published.