Erdogan stigao u Beograd

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan doputovao je u Beograd, gdje ga je na Aerodromu "Nikola Tesla" svečano dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Erdogan stigao u Beograd

Erdogan je doputovao sinoć i boraviće u dvodnevnoj posjeti Srbiji, tokom koje će razgovarati sa najvišim državnim zvaničnicima i učestvovati na Srpsko-turskom poslovnom forumu.

Beograđane danas i sutra očekuje saobraćajni haos, pošto će osim radova koji su zatvorili pojedine ulice, posjeta turskog predsjednika dovesti do kolapsa.

Procjene su da će mjere bezbjednosti biti veće nego prilikom Putinovog ili Bajdenovog dolaska, ali i da će očekivani saobraćajni kolaps “zasjeniti” onaj koji su ruski i američki zvaničnik ostavili za sobom, piše Blic.

Najavljeno je da će oko 3.000 policajaca regulisati saobraćaj. Do promjena režima kretanja vozila vjerovatno neće dolaziti, jer se očekuju samo povremeno obustavljanje vozila gradskog prevoza, dok kolona ne prođe.

Pojedini mediji prenijeli su da Erdogan sa sobom dovodi i 50 ličnih tjelohranitelja i  oko 200 privrednika.

Skoro je izvjesno da će turski lider posjetiti Kalemegdan, gdje je turska agencija donirala 139.000 evra za obnavljanje objekata.

Za sutra je planirano da Erdogan posjeti Novi Pazar.

RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.