Engels na venčanju okupio Marksa, Lenjina i Ho Ši Mina

November 18, 2021, 7:58 am

Možda zvuči kao početak vica, ili neki događaj u bizarnom paralelnom univerzumu, ali to je zapravo kratak sažetak onoga što se desilo tokom vikenda u indijskoj državi Kerala.

U jugozapadnoj indijskoj državi roditelji su često davali imena po istaknutim ličnostima pokreta čekića i srpa. Lokalna komunistička stranka na je dobar deo poslednjih poslednjih 60 godina provela na vlasti i dalje je veoma popularna.

Stoga ne čudi da je u nedelju u gradu Atirapili, mladoženja Fridrih Engels, imenjak nemačkog filozofa koji je pomogao u začetku marksizma, oženio svojom izabranicom Bizmitom.

Među svatovima su bili Engelsov brat Lenjin, koji deli ime sa vođom ruskog revolucionarnog pokreta 1917. godin, kao i mladoženjini prijatelji – Marks i Ho Ši Min, nazvani po začetniku maksističke ideologije i vijetnamskom revolucionarnom vođi.

Sva četiri čoveka su članovi, pogodili ste, indijske komunističke partije. Pomalo ironično, Marks trenutno radi u ultrakapitalističkom Dubaiju, iz kog je došao da prisustvuje venčanju.

RTS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *