Ela Dvornik opisala kako je vrijeđao sveštenik

July 22, 2021, 4:50 pm

Ela Dvornik je na svom Tiktok profilu objavila video u kojem opisuje svoju prvu pričest, na kojoj je doživjela da je sveštenik vrijeđa, kako nju tako i njenog sada pokojnog oca, voljenog muzičara Dina Dvornika.

Nažalost, istinita priča od riječi do riječi. I dalje vjerujem da vjera nema veze s crkvom- stavila je u opisu videa.

-Ja na pripremi za prvu pričest: ‘Velečasni, zašto toliko mrzite sve? Zar nije vjera o slobodi i ljubavi? Zar ne voli Bog svu svoju djecu?- napisala je Ela u prvom dijelu snimka, prenosi Index.

– Velečasni: ‘Ti ne možeš da se pričestiš. Tata ti je narkoman i odašilješ negativnom energijom. Javiću tvojim roditeljima da te izbacujemo iz vjeronauke- dodala je Ela, citirajući sveštenika.

– Iskreno, nisu ni htjeli da se pričestim. Moja prabaka je svima zabranila da idemo u crkvu, jer je u Prvom svetskom ratu sveštenicima davala zlato za hljeb i na kraju su svi gotovo pomrli od gladi. Vojnici su joj pomogli da prehrani djecu. Ja sam jedina koja je imala malo povjerenja, ali sada mi je jasno zbog čega nam je zabranila posjetu crkvi. Bog nema veze s vama- poručila je Ela na kraju snimka.

Na ličnom Instagram storiju, Ela se obratila svojim pratiocima o ovoj temi.

– Poštujem sve vaše vjere, ali ne poštujem institucije koje na njima kapitalizuju. I znam, ‘ima dobrih’, ali zabole me. Ako vjeruješ u Boga, moli mu se kod kuće, voli te jednako, i u crkvi i kod kuće- poručila je Ela, međutim, veoma brzo je obrisala priču.

(Srpskainfo – FOTO: VESNA LALIĆ/RAS SRBIJA)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *