TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ekipe više od 20 filmova na Festu

Ovogodišnji Fest, koji se održava od 26. februara do 6. marta, posjetiće članovi ekipa više od 20 filmova koji će sa publikom razgovarati poslije projekcija i predstaviti svoja ostvarenja medijima na pres konferencijama, najavio je organizator Cebef.

Ekipe više od 20 filmova na Festu
  1. Specijalni gosti biće španska glumica Viktoria Abril i američki reditelj Džon Mektirnan, kojima će biti uručen Beogradski pobjednik za dosadašnje stvaralaštvo. Čuveni ruski reditelj Pavel Lungin biće predsjednik žirija Glavnog programa, a publika će imati priliku da prisustvuje master klasovima koje će održati Lungin i Mektirnan.

U Beograd dolazi i Kalieasvari Srinivasan, glavna glumica u filmu “Dipan” Žaka Odijara, koji je osvojio Zlatnu palmu na prošlogodišnjem festivalu u Kanu. Ekipa filma “Novajlija” – glumac Entoni la Palja, reditelj Kai Beri, glumica Noemi Merlant i producent Srđan Stakić, ponovo će posjetiti Srbiju, nakon što su dio filma snimali prije nekoliko godina u Beogradu i na Mokroj gori.

Pet filmova iz glavnog takmičarskog programa imaće svog predstavnika na Festu. Američki reditelj iranskog porekla, Ramin Bahrani, predstaviće svoj novi film “99 Domova”, njemački reditelj Florian Gotšik dolazi sa svojim drugim igranim filmom “Svijetla noć” i Eli Vajeman sa ostvarenjem “Anarhisti”. Meksička glumica Leidi Gutierez gostovaće povodom ostvarenja “Odabrane”, Mađarica Lili Horvat dolazi sa rediteljskim debijem “Dijete srijede”, a Hadar Morag iz Izraela će predstaviti svoj debi “Zašto si me ostavio”.

Fest će posjetiti i ekipa filmova iz regiona – “Zvizdan” Dalibora Matanića, “S one strane” Zrinka Ogreste, “Narodni heroj Ljiljan Vidić” Ivana Goprana Viteza, “Brat Dejan” Bakura Bakuradzea, “Procjep” Dejana Zečevića. Četvorica reditelja iz takmičarskog programa Granice predstaviće svoje filmove – “III” će predstaviti ruski reditelj Pavel Kalev, “Bunker” njemački režiser Nikias Krisos, “Mrvice” španski autor Miguel Lanso i “H.”

Američki reditelj Daniel Garcsija. Turski reditelj Kan Evrenol dolazi u Beograd povodom filma “Baskin”, a reditelj Tomaž Gorkič i producent Zoran Dževrdanović povodom ostvarenja “Idila”.

Iz Slovenije stiže glavni glumac filma “Јulija i Alfa Romeo” Dario Nožić Serini i producent Andrej Stritof, kao i reditelj Јan Cvitkovič i producent Aleš Pavlin koji će predstaviti komediju “Šiška Deluks”. Kineski film “Anđeo: recept za život” predstaviće ekipa filma na čelu sa rediteljem Јang Huom, a ruski film “Bez granice” reditelj Rezo Giginešvili i glumci Ravšana Kurkova, Ina Čurikova i Oleg Basilašvili.

Kao članovi žirija Glavnog takmičarskog programa u Beogradu će boraviti norveški pisac i scenarista Gjermund Gisvold i hrvatski glumac Јanko Popović Volarić.

Gosti Festa biće i članovi žirija u ostalim selekcijama: mlada rumunska glumica Kozmina Stratan, hrvatski filmski reditelj Nevio Marasović, njemački filmski novinar i festivalski programski direktor Bernd Buder, kao i hrvatski filmski kritičari Marko Njegić i Stjepan Hundić.

 

(agencije)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.