TV K3

android aplikacija

instaliraj

EFT RiTE Stanari: Uručena sanitetska vozila za šest zdravstvenih ustanova

EFT RiTE Stanari: Uručena sanitetska vozila za šest zdravstvenih ustanova

Kompanija “EFT – Rudnik i termoelektrana Stanari” donirala je danas šest sanitetskih vozila sa pratećom medicinskom opremom bolnicama u Doboju, Trebinju i Nevesinju, kao i domovima zdravlja u Stanarima, Trebinju i Banjaluci. Ključeve je uručio direktor “EFT – Rudnik i termoelektrana Stanari” Savo Mirković u prisustvu ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića.

U okviru odluke EFT grupacije o donaciji 1.000.000 KM zdrastvenim ustanovama BiH, osim šest vozila, koja su isporučena bolnicama u Doboju, Trebinju i Nevesinju i Domovima zdravlja u Stanarima, Trebinju i Banjaluci, narednog mjeseca biće isporučena još dva sanitetska vozila Domovima zdravlja u Gradišci i Foči, a zatim i domovima zdravlja u Konjicu i Kalinoviku. “Vrijednost svih vozila je oko 600.000 KM. Oko 50.000 KM već je utrošeno za opremu, a preostali dio slijedi”, izjavio je Mirković.

“Vrijednost svih vozila je oko 600.000 KM. Oko 50.000 KM već je utrošeno za opremu, a preostali dio slijedi”, izjavio je Mirković.

Direktor bolnice u Nevesinju Velibor Milivojević ukazao je na značaj doniranog vozila s obzirom na to da raspolažu sa ukupno tri, od kojih su neka prešla i više od 600.000 kilometara, a koriste se i za potrebe lokalnog doma zdravlja. Direktor Doma zdravlja u Banjaluci Nevena Todorović ukazala je na značaj sanitetskih vozila s obzirom na to da su potrebe za njihovim angažovanjem i prevozom pacijenata značajno povećane tokom epidemije virusa korona.

U ime Vlade Srpske, resorni ministar Alen Šeranić zahvalio se za donirana vozila, koja su tokom razgovora sa menadžmentom kompanije “EFT – Rudnik i termoelektrana Stanari” ocijenjena kao najpotrebnija zdravstvenom sektoru Srpske.

“Uvidjeli smo potrebu da nam je potreban određeni broj sanitetskih vozila, upravo za prevoz tih pacijenata u različitim dijelovima Republike Srspke”, izjavio je Šeranić i zahvalio kompaniji “EFT – Rudnik i termoelektrana Stanari” što je vozila direktno isporučila ustanovama. Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske istakao je da je nakon razgovora sa Mirkovićem prijatno iznenađen protokolima i procedurama koje u borbi protiv virusa korona primjenjuje “EFT – Rudnik i termoelektrana Stanari”, zahvaljujući kojima nemaju nijednog zaraženog radnika, kao ni članova njihovih porodica. Šeranić je izrazio nadu da će biti slična saradnja i u narednom periodu i ovoj kompaniji poželio uspjeh u radu. On je naveo da je zadovoljan i kako su druge velike kompanije u Srpskoj odgovorile na virus korona, imajući u vidu na djelatnosti kojom se svaka od njih bavi. “Što se tiče mogućih žarišta u pojedinim kompanijama u kojima imamo veliki broj lica, to nam se nije dešavalo u ovom navratu u periodu epidemije u tolikoj mjeri koja bi trebala da izazove zabrinutost”, rekao je Šeranić.

Pored donacija u Bosni i Hercegovini, EFT Grupa je donirala  različitu opremu i materijale medicinskim ustanovama u Srbiji, Albaniji i Rumuniji.

Izvor: TV K3 http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.