TV K3

android aplikacija

instaliraj

Duško Vujošević se poslije dvije godine vratio košarci

Duško Vujošević se poslije dvije godine vratio košarci

Trofejni košarkaški stručnjak Duško Vujošević vratio se trenerskom poslu.

On je postao trener rumunske Univerzitatee iz Kluža.

Vujošević je potpisao ugovor na godinu danu i imaće ulogu trenera koordinatora prvog tima.

– Srećan sam ššto sam doššao u Kluž, koji je pokazao da je ozbiljan i da ima velike ambicije. Nije mi bilo lako da prihvatim ovu ponudu, ali poslije svih informacija koje su stigle do mene, čak i one koje mi je prezentovao lično moj nekadašji igrač Aleksandar Rašić, uvidio sam da se radi o ozbiljnoj sredini koja želi velike rezultate i na evropskom nivou – rekao je Vujošević na predstavljanju.

Bivši trener beogradskog Partizana, sa kojim je 2010. godine došao do fajnal fora Evrolige, poslije dveij godine vratio se trenerskom poslu.

– Za mene su najvažniji karakter i igrača i stručnog šštaba sa kojim ću raditi. Veći dio ekipe biće sačinjen od potpuno novih igrača, posebno onih iz inostranstva. Samo igrači sa pobjedničkim duhom će dobiti priliku u Klužu, jer na kraju samo karakter i iskreni i pošteni rad donose rezultate – dodao je Vujoššević.

Duško Vujošević je tokom karijere vodio Partizan, Crvenu zvezdu, Brešu, Pistoju, Pezaro, Radnički, moskovski CSKA i Limož, a bio je i selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore, kao i Bosne i Hercegovine.

– Svakom košarkaškom djetetu u Srbiji san je bio da dođe u ruke Duška Vujoševića. Nažalost, ja kao igrač nisam imao tu čast da radim sa njim, ali sam veoma uzbuđen što je došao u naš klub. Stvorio je mnogo igrača koji su dogurali do NBA lige, poput Bogdanovića, Veselog, Pekovića, Bertansa ili Lovernja. Naši mladi timovi, do 18, 16 i 13 godina, osvojili su titule državnog prvaka, U14 ekipa je vicešampion, a svi ti mladi momci i njihovi treneri samo će imati koristi od Vujoševićevog prisustva, znanja i iskustva – rekao je Branko Ćuić, izvršni sportski direktor Univerzitatee.

 

(Tanjug)

Komentarišite

Your email address will not be published.