TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dron stigao i na “Etihad”!

Engleska policija uhapsila čoveka koji je kontrolisao bespilotnu letelicu (dron) iznad stadiona "Etihad", za vreme utakmice Premijer lige između Mančester sitija i Totenhema.

Dron stigao i na “Etihad”!

 

U Mančesteru je uhapšeno lice za koje se sumnja da je kontrolisalo let drona iznad stadiona “Etihad” u toku utakmice Premijer lige između Mančester sitija i Totenhema, zbog izazivanja opasne situacije i kršenja zakona o civilnom vazduhoplovstvu.

Utakmica je odigrana u subotu po podne, a uhapšeni muškarac, star 41 godinu, nalazio se u obližnjem parku odakle je kontrolisao let bespilotne letelice.

Policija je objavila fotografije malog belog drona i dodala da takav uređaj može naneti telesne povrede ukoliko bi sa visine pao na ljude na tribinama.

“Čak i mali dronovi, teški sedam-osam kilograma, mogu ozbiljno ugroziti zdravlje ljudi ukoliko bi pali sa velike visine. Srećom, niko nije povređen. Možda neko misli da je u pitanju manji prestup, ali on je u direktnoj koliziji sa zakonima o civilnom vazduhoplovstvu”, navodi se u saopštenju policije.

Ostrvski mediji navode da je prestupnik ideju najverovatnije dobio posle meča između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, koja je prekinuta zbog uleta drona sa zastavom na kojoj je mapa “Velike Albanije”.

Komentarišite

Your email address will not be published.