TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Drenička grupa”: Zaštićeni svjedok govorio o ubistvu koje je izvršio Ljuštaku

Zaštićeni svjedok rekao je na suđenju pripadnicima takozvane "Dreničke grupe" da je krajem avgusta 1998. godine prisustvovao ubistvu, koje je izvršio optuženi Sami LJuštaku.

“Drenička grupa”: Zaštićeni svjedok govorio o ubistvu koje je izvršio Ljuštaku

U nastavku suđenja “Dreničkoj grupi”, optuženoj za ratne zločine nad civilnim stanovništvom tokom 1998. godine, zaštićeni svjedok “D” rekao je da je LJuštaku iz pištolja ubio muškarca koji je imao lisice na rukama.

On je ispričao da je u avgustu 1998. godine putovao sa LJuštakuom, bivšim komandantom operativne zone Drenice, koji je bio naoružan pištoljem i kalašnjikovim.

Svjedok kaže da su se zaustavili između sela Dubovac i Galica, gdje su došla dva uniformisana lica sa muškarcem sa lisicama na rukama.

“Jedan od dvoje uniformisanih obratio se LJuštakuu i rekao mu: `Ovaj je taj`. LJuštaku je izvadio pištolj, uperio mu u glavu i ubio ga sa tri metka”, rekao je svjedok.

Prema transkriptu, koji je sinoć prenio portal na albanskom /Kallxo.com/, svjedok je ispričao da su nakon toga dva vojnika OVK bacila leš u šumu, a on je sa LJuštakuom pošao u Prekaze.

Svjedok “D” je rekao da je u Likovcu vidio nekoliko zatvorenika u bivšoj policijskoj stanici, koja je služila kao kao centar za zadržavanje i štab jedinica OVK.

On je naveo da je otišao u Likovac, jer je u gerilskim jedinicama bio i jedan njegov prijatelj i dodao da su u dvije sobe bili uhapšeni ljudi, koji su bili u veoma teškom stanju.

Svjedok je rekao da je poslije rata pričao sa jednim od njih i da mu je bivši zatvorenik potvrdio da je maltretiran i pretučen, jer su ga tretirali kao saradnika srpskih službi.

Pripadnici “Dreničke grupe” optuženi su za krivična djela ratnog zločina nad civilnim stanovništvom, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koja se pretpostavlja da su izvršena u logoru takozvane OVK u selu Likovce tokom 1998. godine.

Članovi ove grupe su Sulejman Selimi, Sabit Geci, Jahir Demaku, Ismet Hadža, Sahit Jašari, Avni Zabeli i Sami LJuštaku, koji je aktuelni gradonačelnik opštine Srbica i visoki zvaničnik Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.