TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dovoljno je 11 nedjelja da prebolite prekid veze?

Istraživanja su otkrila koliko je vremena potrebno vašem srcu da počne da se oseća bolje.

Dovoljno je 11 nedjelja da prebolite prekid veze?

Istraživanje koje je objavljeno u US magazinu tvrdi da je potrebno 11 nedelja da počnete da se osećate bolje nakon raskida. Prethodna istraživanja ukazivala su na to da je potrebno čak šest meseci da nastavite normalan život.

Geri Levandovski i Nikol Bizoko sa Monmout univerziteta u Nju Džerziju ispitali su 155 osoba koje su prolazile kroz raskid u poslednjih šest meseci. Otkriveno je da je 71 odsto njih počelo da oseća pozitivne strane raskida u vrlo kratkom periodu. Tri meseca nakon raskida počeli su da se osećaju dobro i naveli su kako su izašli iz faze oporavka u kojoj su osećali bol i “lečili se.”

Levandovski i Bizoko su otkrili da kada ljudi počnu da se osećaju bolje, vrate samopouzdanje i počnu da se zanimaju drugim stvarima nakon 11 nedelja. Ali, ovo istraživanje se odnosi na kraće veze. Druge studije koje su ispitivale koliko vremena je potrebno bračnim partnerima da se oporave nakon razvoda. Utvrđeno je da ja za ovu vrstu razlaza potrebno mnogo više vremena kako bi se oporavili.

U studiji koju je provela stranica Fifties.com navodi se da je potrebno čak 18 meseci, što je šest puta duže od rezultata studije Levandvskog i Bizoko. Pretpostavlja se da je ovoliko vremena potrebno jer se brak smatra ozbiljnijom obavezom i povezanošću.

 

(Cosmopolitan.rs)

Komentarišite

Your email address will not be published.