TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Dorijan” krenuo prema SAD; Na Bahamima najmanje sedam osoba poginulo (VIDEO)

“Dorijan” krenuo prema SAD; Na Bahamima najmanje sedam osoba poginulo (VIDEO)
Najmanje sedam osoba poginulo je u udaru uragana “Dorijan” na Bahamima, karipskoj ostrvskoj zemlji koja je pretrpjela velika razaranja.

Premijer Hubert Minis rekao je da se može očekivati “još smrtnih slučajeva” i da su dijelovi ostrva Abako potpuno uništeni u oluji.

Uragan se konačno udaljio od Bahama nakon što je nanio veliku štetu i sada se kreće paralelno sa obalom američke države Floride, prenio je Bi-Bi-Si.

Nevrijeme je oslabilo na oluju druge kategorije, ali je zahvatilo veću površinu. Trenutno ga prati vjetar maksimalne brzine 177 kilometara na čas.

Minis je održao konferenciju za novinare nakon što je sa delegacijom političara izvršio inicijalnu procjenu štete na ostrvu Abako.

Ovaj arhipelag je nalazi se istočno od Velikih Bahama i teško je pogođen tokom prošlog vikenda, kada je uragan imao snagu oluje najjače, pete kategorije.

Premijer je rekao da su se u tom području dogodile velike poplave i da je nanesena ogromna šteta kućama, kompanijama i infrastrukturi. On je dodao da područje oko aerodroma liči na jezero.

Lider opozicije Filip Brejv Dejvis izjavio je da je prizor tog područja gledano iz helikoptera bio “užasan”.

Minis je rekao da je prioritet u ovom trentuku akcija potrage i spasavanja i da će svi – vlasti, crkva, kompanije i pojedinci – morati da se uključe u obnovu normalnog života ljudi.

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.