TV K3

android aplikacija

instaliraj

Đorđević: Ne krijemo se, idemo na medalju

Selektor košarkaske reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je zadovoljan dosadašnjim delom priprema.

Đorđević: Ne krijemo se, idemo na medalju

On je dodao da jedva čeka predstojeće utakmice kako bi se nacionalni tim što bolje uigrao za Evropsko prvenstvo.

Srpski košarkasi će u sredu imati priliku da se revanširaju Francuzima za poraz u Nansiju (78:65), dok će za vikend, takodje u Kombank areni, ucestvovati na tradicionalnom turniru Trofej Beograda.

“Ulazimo u sferu kako ova reprezentacija treba da igra, da odbrana bude prvo oružije sa kojim želimo da se suprostavimo svim selekcijama, pa i ekipi Francuske. Francuzi dolaze u najjačem sastavu i imaju savršenu atmosferu u timu. Ovo je prvi susret reprezentacije pred publikom u Beogradu posle srebra iz Spanije. Kao i svaku utakmicu do sada idemo na pobedu, koja može da bude jako važna u nastavku priprema”, rekao je Đorđević na konferenciji za medije u Kombank areni.

On je dodao da su Miloš Teodosić i Zoran Erceg počeli da rade sa timom, dok će se Dragan Milosavljevič za par dana priključiti ekipi.

“Vraćamo se posle tri nedelje u Beograd, prošli smo pripreme u Kranjskoj Gori i turnir u Francuskoj, koji nije bio lak za igrače zbog visoke temperature u Vilerbanu i Nansiju. Francuzi su igrali sa četvoricom kosarkasa više od 25 minuta. Očigledno im je bilo stalo da pobede reprezentaciju Srbije i daju nam poruku”, istakao je Đorđević.

On je ulogu favorita na EP prepustio “trikolorima”, koji brane titulu osvojenu na prošlom šampionatu u Sloveniji.

“Mi smo jedna od ekipa koja ce ići na medalju, nema razloga da se krijemo, ali Francuzi su prvi favoriti. Oni brane titulu, igraju postenu košarku, Dijao je pravi kapiten i lider tima zajedno sa Parkerom”, rekao je Đorđević.

Tokom boravka u Beogradu kosarkaski reprezentativci će se ukljuciti u akciju Udruženja za pomoć i podršku osobama sa cističnom fibriozom koja ima za cilj da upozna javnost o retkoj, genetski uslovljenoj, progresivnoj i neizlečivoj bolesti.

Prvenstvo Evrope biće odrzano od 5. do 20. septembra u Francuskoj, Hrvatskoj, Letoniji i Nenačkoj. Srbija će igrati u grupi B u Berlinu sa Španijom, Italijom, Turskom, Islandom i Nemačkom.

 

(B92)

 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.