Dolijali Srbi koji su lukavo ukrali dijamant vrijedan 12 miliona evra

November 21, 2020, 9:01 am

Sedam osoba iz Srbije i Rumunije uhapšeno je prije dvije nedjelje u Francuskoj pod sumnjom da su krali dijamante i drago kamenje širom Evrope.

U policijskoj akciji privedene su tri žene i četiri muškarca, državljani Srbije i Rumunije, a prema pisanju francuskih medija, vjeruje se da privedeni pripadaju velikoj kriminalnoj organizaciji koja je u junu ove godine u Španiji ukrala dijamant vrijedan 12 miliona evra. Sumnjiče se da su prevarom iz juvelirnica u Cirihu i Kanu ove godine odnijeli drago kamenje vrijedno više miliona evra, prenosi Blic.

Kako pišu mediji u Francuskoj, privedeni državljani Srbije i Rumunije starosti su između 26 i 53 godine, a prilikom hapšenja policija je kod njih pronašla novac, ali ne i dijamante koje su ukrali.

– Kod njih je prilikom hapšenja pronađeno oko 20.000 evra i USB koji su koristili da kupuju kripto valute – prenose mediji u Francuskoj i objašnjavaju da kradljivci dijamanata nisu dolazili naoružani u juvelirnice, već su prevarama nasamarili prodavce.

Kako objašnjavaju, juveliri u prvi mah nisu ni shvatali da su pokradeni jer su se srpski i rumunski pretvarali da kupuju drago kamenje za ruske ili saudijske milionere.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *