TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dodik – Vigemark: Srpska podržava put evropskih integracija

Dodik – Vigemark: Srpska podržava put evropskih integracija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom o evropskom putu BiH i Reformskoj agenda.

Dodik je upoznao Vigemarka o tome da Republika Srpska podržava put evropskih integracija, te da želi da saradnja Srpske s Evropom ide kroz mehanizam koordinacije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

– Usvojeni mehanizam koordinacije kreiran je prema najboljim evropskim praksama i znači prihvatanje nadležnosti Repulike Srpske predviđenih Ustavom – rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da Republika Srpska uspješno provodi sve obaveze iz Reformske agende.

Sa šefom Delegacije EU u BiH razgovarala je i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva i Vigemark su ocijenili da se realizacija Reformske agende u Republici Srpskoj odvija u skladu sa predviđenom dinamikom, te da reformski zahvati koje provodi Vlada Srpske daju pozitivne rezultate, o čemu svjedoče i svi makroekonomski pokazatelji.

Vigemark je upoznao premijerku Srpske da je postupak izrade mišljenja Evropske komisije na odgovore na Upitnik, koje su izrađivale sve nadležne institucije u BiH u okviru sistema koordinacije, pri kraju, te da se u nastupajućem periodu može očekivati i njegovo zvanično predstavljanje.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o aktivnostima koje se sprovode u oblastima vladavine prava i reforme javne uprave, te se saglasili da sistem koordinacije predstavlja okvir za realizaciju svih aktivnosti u oblasti evropskih integracija u BiH, uključujući i proces programiranja sredstava pomoći Evropske unije IPA 2.

 

(SRNA)

Komentarišite

Your email address will not be published.