Dodik u Sarajevu podnio zahtjev za redovnu američku vizu (VIDEO)

December 27, 2016, 4:45 pm

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Ambasadi SAD u Sarajevu podnio zahtjev za redovnu vizu.

“Iz proceduralnih razloga ranije sam podnio zahtjev za diplomatsku vizu, ali je moj zahtjev odbijen uz obrazloženje da ne predstavljam organe BiH i da mi zbog toga ne može biti izdata ta viza, koju sam, inače, ranije redovno dobijao”, istakao je Dodik.

On je novinarima u Istočnom Sarajevu izjavio da se danas obratio sa zahtjevom za izdavanje redovne vize i izrazio uvjerenje da će je dobiti u narednih dan-dva kako bi mogao da otputuje u Vašington u drugoj polovini januara i učestvuje na određenim svečanostima povodom inauguracije novog predsjednika SAD Donalda Trampa.

“Spekulacije u vezi sa tim su počele i prije nego što je potvrđena bilo kakva vijest o tome.

Oni koji to osporavaju, čine to iz nekih svojih razloga.

U svakom slučaju, zahvalan sam mojim prijateljima koji se nalaze u bliskom okruženja američkog predsjednika Trampa što su mi uputili poziv”, istakao je Dodik.

On je izrazio očekivanje da će dobiti vizu, jer smatra da je politika koju vodi bila usmjerena ka poštovanju slova Dejtonskog sporazuma.

“Kao čovjek koji predstavlja Republiku Srpsku, smatram da je politiku koju vodim bila usmjerena ka poštovanju slova Dejtonskog sporazuma i od toga nismo odustali”, istakao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Republike Srpske danas se upisao u knjigu žalosti koja je otvorena u Ambasadi Ruske Federacije u Sarajevu povodom avionske nesreće u Crnom moru u kojoj je poginulo 92 ljudi, među kojima su i umjetnici Akademskog ansambla pjesme i igre ruske armije “Aleksandrov”.

 

(SRNA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *