Dodik: U BiH ne žive “bosanski Srbi”, niti takvi postoje

May 18, 2015, 1:57 pm

Reagujući na Rajkroftovu izjavu da je “Dejton obavio svoj posao da okonča konflikte” i da je “potrošen”, Dodik je rekao da je Dejtonski mirovni sporazum zaustavio rat tek nakon što je BiH dobila novi politički sistem.

– Zato je veoma čudno za nekoga ko je bio u britanskoj delegaciji na pregovorima u Dejtonu, da ne shvata da Dejton nije bio tu samo ‘da okonča konflikte’, kako danas tvrdi Rajkroft – istakao je predsjednik Srpske.

On je naglasio da je Rajkroft, za vrijeme koje je proveo u BiH, trebalo da nauči i da tu ne žive “bosanski Srbi”, niti da takvi postoje.

– Termin ‘bosanski Srbi’ za nas je uvredljiv, i ne znam kako bi se ambasador Rajkroft osjećao ako bi neko na uvredljiv način tretirao njegov narod – rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da u BiH žive Srbi, i to vjekovima, svoji na svome.

– S obzirom da je u pitanju diplomata koji je savršeno vladao srpskim jezikom, siguran sam da termin ‘bosanski Srbi’ koristi smišljeno, projektovano, u funkciji dodvoravanja bošnjačkom političkom vrhu, što je politika većine diplomata u BiH – istakao je predsjednik Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *