Dodik tvrdi da od kraja iduće sedmice Agencija za lijekove neće djelovati u Srpskoj (VIDEO)

October 14, 2021, 7:10 pm

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da od kraja iduće sedmice Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH neće djelovati u Republici Srpskoj i najavio da će Narodna skupština usvojiti leks specijalis koji će regulisati pitanje snabdijevanja bolnica.

Mi ćemo za 2-3 dana predložiti leks specijalis Narodnoj skupštini koja će to usvojiti i regulisati pitanje snabdijevanja bolnica na način kako smo danas razgovarali i postigli opštu saglasnost, rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, suština tog zakona jeste da će biti proglašeno nevažećim djelovanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH na prostoru Republike Srpske i uspostavljen novi sistem.

– Ako Srbija može da koristi sve ono što joj stoji na raspolaganju kako bi obezbijedila kiseonik, koji je valjan i za djecu, onda možemo i mi. I mi ćemo to uraditi – naglasio je Dodik.

– Može da se preseli u Federaciju i da nastavi da izmišlja stvari – poručio je Dodik nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske sa direktorima bolnica u Srpskoj.

Srpska novac za izgradnju puteva može uzeti i od Kine

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se Republika Srpska okrenuti Kini ukoliko u razumnom roku ne bude mogla dobiti ugovore za izgradnju puteva i auto-puteva.

Dodik je rekao da je na današnjem sastanku sa ambasadorima EU rečeno da bi Srpska mogla biti izolovana, te da to nije prijetnja već upozorenje.

– Imajući u vidu naše razgovore sa prijateljima iz EU mogu da se kladim da Evropska komisija neće donijeti odluku o sankcijama Srpskoj, ni bilo kojem pojedincu. Da li će to uraditi Njemačka ili neke druge zemlja to ne možemo da garantujemo, ali Evropska komisija sigurno neće – naglasio je Dodik na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, danas postoje neka druga tržišta na kojima Srpska može obezbijediti novac, ukoliko u razumnom roku Evropska komisija ne bude odobrila kredite i donacije.

– Ako to ne bude u nekom razumnom roku, mi ćemo to uraditi sa Kinezima. U tom pogledu Republika Srpska neće ostati bez investicija. S druge strane, ta priča o novcu koji navodno daje EU treba da se potkrijepi činjenicom. Oni za sebe kažu da su veliki donatori, a ja da su veliki usisivač – rekao je Dodik.

 

(Tekst i foto: Srna)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *