TV K3

android aplikacija

instaliraj

Dodik ponovio dramatični plan za izbore; Opozicija: Dodik priča bajke (VIDEO)

Dodik ponovio dramatični plan za izbore; Opozicija: Dodik priča bajke (VIDEO)

U Bijeljini je danas obilježena slava grada sveti Pantelejmon na kojoj su prisustvovale brojne delegacije. U svečanoj litiji koja je prošla gradom našle su se delegacije iz 25 bratskih i prijateljskih gradova iz zemalja i regiona, ali i ljuti politički protivnici u Republici Srpskoj Milorad Dodik I Vukota Govedarica koji su I predsjednici dvije najveće stranke u Srpskoj SNSD-a I SDS-a. Iako se radi o slavi pojedinci nisu propustili priliku da I danas razmijenjuju uvrede i politička prepucavanja.

Dodik je I danas ponovio da opozicija u Srpskoj priprema dramatični plan za izbore dok iz opozicije odgovaraju da Dodik u strahu od gubitka izbora izmišlja priče i bajke za djecu.

Komentarišući izjavu predsjednika Srpske I SNSD-a Milorada Dodika da se sprema dramatični plan opozicije u Srpskoj za 6. oktobar, dan pred opšte izbore u BiH, kako bi bili poništeni izbori u Banjaluci iz opozicije danas odgovaraju da nema nikakvog plana i da neće praviti nikakve mitinge za vrijeme izborne tišine.

„To su neviđene gluposti. Konstrukcije koje izvlači predsjednik, u kojima daje sliku kako će biti pokradeno i oteto 50 šlepera ili najmanje jedan, samo su izmišljotine i laži koje dolaze usljed jednog velikog straha koji ima predsjednik Republike, naročito kad je u pitanju Banjaluka, jer je njegov fokus na Banjaluci. To znači da se on pribojava izbornog rezultata u Banjaluci i plaši se da je izgubio povjerenje građana Banjaluke. On obmanjuje građane i bavi se manipulacijama kako bi ostao na vlasti“, istakao je lider SDS-a.

Ko gubi, može i da se ljuti, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, gostujući u Dnevniku 1 BN televizije.

“Znamo da za Dodika i njegovu oligarhiju gubitak vlasti znači gubitak moći. Imaju paranoičan strah od gubitaka pozicija i privilegija sa kojima su svih ovih godina izvlačili ogromnu korist za sebe i privatizovali cijelu Republiku Srpsku. Zato takve izmišljotine i laži najmanje priliče nekome ko je još predsjednik Srpske”, rekao je Borenović.

Lider PDP-a je istakao da Dodik sa pozicije predsjednika treba da iskazuje jedinstvo u Republici Srpskoj i da predstavlja Republiku Srpsku.

“To što istovremeno radi kao predsjednik SNSD-a i predsjednik Srpske je neprimjereno i za svaku je osudu, ali je i problematično, jer u javnost plasira priču koja je ravna basnama ili bajkama za djecu”, kaže Borenović.

“Imamo veoma upečatljive informacije o dramatičnom planu opozicije”, uvjerava i danas Dodik.

“Nije to vjerovatno ideja ovih iz opozicije jer oni nemaju toliko pameti, ali neki iz BiH i regiona žele da naprave od Banjaluke ‘grad slučaj’ kojim bi trebalo da se bavi cijela međunarodna zajednica. Јa im samo poručujem da se to neće desiti. Kada kažu neće biti izbora, onda se postavlja pitanje kako to misle da neće. Mi imamo veoma pouzdane informacije o planu koji pripremaju neki iz opozicije, prije svih, njihovi prvaci poput /Branislava/ Borenovića. Svima je jasno da postoji njihova jasna koordinacija sa okupljanjem koje se vrši u Banjaluci, a sa namjerom da se dovedu u pitanje sami izbori”, rekao je je Dodik.

Istraživanje javnog mnjenja koje je objavila banjalučka ATV a koje je kako se navodi rađeno krajem jula na uzorku od 3.209 ispitanika u Republici Srpskoj, pokazuje da bi navodno 40,2 odsto anketiranih dalo podršku SNSD-u, dok SDS prema tim navodima ima podršku od 20,3 odsto.

Ovu anketu prokomentarisao je I predsjednik SNSD-a koji je rekao da u istraživanje javnog mnjenja neko vjeruje a neko ne te je izrazio mišljenje kako se radi o Agenciji koja je i ranije kako kaže pogađala izborne rezultate.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da ova stranka, prema svim istraživanjima javnog mnjenja, ubjedljivo vodi u odnosu na ostale političke partije u Republici Srpskoj i naglasio da se to potvrđuje i na terenu, gdje je koncentracija naroda oko same ideje Republike Srpske i njene zastave vidljiva i ogromna.

“I ranija istraživanja, kao i ovo najnovije potvrđuje da SNSD ima ubjedljivo povjerenje građana. Obilazeći cijelu Republiku Srpsku jasno je da građani ovoj drugoj strani ne praštaju izdaju koju čine time što favorizuju institucije BiH, a zanemaruju Srpsku”, istakao je Dodik.

Istraživanja javnog mnjenja prokomentarisao je I lider PDP-a Branislav Borenović:

“Jedno je jasno – posljednje istraživanje koje imaju i oni pokazuje da su posebno stanovnici Banjaluke odlučili da kazne i Dodika i vladajući SNSD i da više od 60% Banjalučana daje podršku Mladenu Ivaniću i Vukoti Govedarici. To znači da se Banjaluka odlučila kao i cijela Srpska da promjene ovaj režim koji je, ne samo postao režim koji krade i zloupotrebljava javne resurse, nego i prikriva ubistva. To znači da nije više u stanju da štiti i čuva građane. I ovaj dolazak poslije više od 10 godina na obilježavanje slave grada Bijeljine nakon svih napadanja na Semberiju, pokazuje da se hvata za svaku slamčicu i da će u narednom periodu iskoristiti sve načine da sačuva sebe i da izvuče ličnu korist“, istakao je Borenović i dodao:

“Tako je spreman da da `Elektroprivredu`; najveće prirodno bogatstvo Republike Srpske nudi za svoju slobodu kada su u pitanju sloboda kretanja i liste za SAD, što pokazuje da ulazi u zadnju fazu u kojoj ne preza ni od čega i trguje sa javnim dobrom Republike Srpske i interesima naroda i spreman je da proda i svoj narod što je za svaku osudu.”

Dodik je ponovio i danas u Bijeljini jučerašnju izjavu da je jedini način da opozicija Srpske nešto uradi na predstojećim izborima u BiH jeste da dovedu u pitanje same izbore, želeći da od Banjaluke naprave kako je rekao “grad slučaj”.

Izvor: BN/ RTRS

Komentarišite

Your email address will not be published.